Berlijn

Berlijn

Dag 1 • België - Berlijn

We rijden naar Beriljn waar we overnachten in hotel Estrel****. We houden onderweg halt aan de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland waar we Checkpoint Alpha bezoeken.

Dag 2 • Berlijn

We maken een stadsrondrit via de Potsdamer Platz, het Holocaust Memorial, Unter den Linden, de Brandenburger Tor, de Reichstag en het Tiergarten park met de Siegessäule. Aansluitend bezoeken we facultatief Schloss Charlottenburg en het prachtige park (± € 17 pp). In de namiddag maken we een  facultatieve rondvaart op de Spree van ongeveer 1u langs de hoogtepunten van Berlijn (± € 19 pp). Op weg naar ons hotel houden we nog halt aan het Treptower Park met het kolossale monument voor het Rode Leger. ‘s Avonds kunnen we een show in het hotel bijwonen (te reserveren bij inschrijving).

Dag 3 • Berlijn

‘s Morgens rijden we naar Potsdam voor een facultatief bezoek aan het Neues Palais (± € 15 pp). Hierna verkennen we park Sanssouci. We lunchen in het pittoreske Potsdam en rijden over de Glienickerbrücke, de brug die vroeger in het nieuws kwam vanwege spionnenuitwisseling. ’s Namiddags genieten we van enkele uren vrije tijd rond de grootste winkelboulevard van Berlijn, de Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche. Vervolgens bezoeken we kort de Topographie des Terrors. Tenslotte kunnen we voor het thuisfront een selfie nemen met de soldaten aan Checkpoint Charlie.

Dag 4 • Berlijn – Potsdam

Deze ochtend rijden we naar de East Side Gallery, het langste overgebleven stuk Berlijnse muur met muurschilderingen. Daarna wandelen we door Berlijn-Mitte. Startend aan de indrukwekkende Gendarmenmarkt bereiken we via de Bebelplatz en Unter den Linden het heropgebouwde Berliner Stadtschloss. We bezoeken facultatief de Dom (± € 9 pp) en gaan door het Nikolaiviertel naar het Rotes Rathaus en bewonderen op de Alexanderplatz de Fernsehturm en het iconische werelduurwerk. Na de vrije lunch aan de hippe Hackesche Markt & Höfe maken we een korte wandeling langs het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor en de Pariser Platz. Aansluitend bezoeken we de moderne koepel van de Reichstag, een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt als afsluiter van deze reis (te reserveren bij inschrijving).

Dag 5 • Berlijn - België

We rijden doorheen Duitsland en keren terug naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden

HOTEL ESTREL****

Ligging: in de Berlijnse wijk Neukölln, op 20 minuten met het openbaar vervoer van de Kurfürstendamm

Uitrusting: modern hotel met verschillende liften, restaurants, bars, wellness, fitnessruimte, gratis wifi, modern ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, minibar, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu


Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit  België