Berlijn

Berlijn

Na de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn opnieuw de Duitse hoofdstad. Berlijn heeft een bewogen geschiedenis achter de rug en daar zijn nu nog steeds veel sporen van in de talrijke musea en Pruisische paleizen. Bovenal is het een zeer aangename stad: levendig en jong, kleurrijk en dynamisch.

Dag 1 • België - Berlijn

We rijden over Duitse autowegen via Dortmund, Hannover en Magdeburg naar Berlijn voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Berlijn

We maken een stadsrondrit via de Potsdamer Platz, het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor, het Reichstaggebouw, de “Carillon”, de moderne beiaard, en de “Grosse Stern”. Aansluitend bezoeken we facultatief Schloss Charlottenburg (± € 13 pp). ‘s Namiddags maken we een facultatieve rondvaart van ongeveer 2u (± € 16 pp). Aansluitend wandelen we door het Nikolai Viertel met de Nicolaikirche, Knoblauchhaus en Ephraimpaleis. Op de Alexanderplatz kunnen we het Rotes Rathaus bezoeken. Vervolgens rijden we naar Checkpoint Charly. We houden nog even halt aan het Treptower Park met het kolossale monument voor het rode leger.

Dag 3 • Berlijn

Deze ochtend rijden we naar de East Side Gallery, het langste stuk Berlijnse muur met muurschilderingen. Daarna bezoeken we het mooiste plein van Berlijn: de Gendarmenmarkt. We wandelen via de Bebelplatz en de Humbold Universiteit naar Am Lustgarten waar we de heropbouw van het Berliner Stadtschloss zien en een facultatief bezoek brengen aan de Berliner Dom (± € 7 pp). Rond de middag vertrekken we naar de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard in Berlijn, met de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche.  ‘s Avonds kunnen we een show in het hotel bijwonen (te reserveren bij inschrijving).

Dag 4 • Berlijn

‘s Morgens rijden we naar Potsdam voor een facultatief bezoek aan het kasteel Sanssouci (± € 15 pp). Bij het verlaten van Potsdam houden we halt bij de Glienickerbrücke, de brug tussen oost en west die vroeger vaak in het nieuws kwam vanwege spionnenuitwisseling. Nadien rijden we naar de Potsdamer Platz en bezoeken het Sony Center. Vervolgens maken we nog een wandeling langs het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor en de Parizer Platz.

Dag 5 • Berlijn - België

We rijden doorheen Duitsland en keren terug naar België

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden

 

HOTEL ESTREL****

Ligging: in de Berlijnse wijk Neukölln, op 20 minuten met het openbaar vervoer van de Kurfürstendamm

Uitrusting: modern hotel met verschillende liften, restaurants, bars, wellness, fitnessruimte, gratis wifi

Kamers: modern ingericht, badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, minibar, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België