Belfast, stad van de Titanic

Belfast, stad van de Titanic

Maak kennis met Belfast, de geboortestad van de Titanic. Belfast is niet zo gekend en daarom juist zo verrassend. De stad was het toneel van heel wat conflicten maar sinds het staakt-het-vuren van 1997 is de stad aan een heuse opmars begonnen. Het is een fascinerende plaats, een beetje victoriaans en een beetje modern. Drama, literatuur en geschiedenis zijn overal te vinden.

Dag 1 • België - Dublin - Belfast

We vliegen naar Dublin en nemen onze transfer naar Belfast.  Bij aankomst maken we eerst een tocht door de wijken die het strijdtoneel vormden voor de “Troubles”, de gevechten tussen katholieken en protestanten in Belfast. We komen langs de lange scheidingsmuur, door de poorten en langs verschillende muurschilderingen, elk met hun eigen verhaal. De vroegere scheidingsmuur is nu een vredesmuur waar iedereen een boodschap kan op achterlaten. Nadien rijden we naar Belfast Castle, voor een wandeling in het leuke park met prachtige uitzichten en stoppen we ook nog bij het Stormont, de zetel van het Parlement van Noord-Ierland met drie delen, voor elke macht één. Daarna rijden we naar ons hotel voor installatie.

Dag 2 • Belfast

We ontdekken het centrum van Belfast met o.a. het Victoriaanse Grand Opera House, St. Anne’s Cathedral met het grote Keltische kruis in de zijgevel, Albert Memorial Clock, Royal Courts of Justice, Ulster Hall en City Hall, het stadhuis met indrukwekkende koepel. In de namiddag krijgen we de kans om tijdens een gratis rondleiding het interieur van het stadhuis te bekijken. De marmeren zalen zijn voorzien van gebrandschilderde ramen met de wapenschilden van Belfast en portretten van verschillende koningen en koninginnen.

Dag 3 • Belfast

Deze ochtend genieten we van wat vrije tijd of bezoeken we de overdekte St Georges Market,  de oudste en populairste attractie van de stad. In de namiddag bezoeken we facultatief het topmuseum “Titanic Belfast” (te reserveren bij inschrijving). We starten in het droogdok waar we een goed beeld krijgen van de enorme grootte van de Titanic en bezoeken het pomphuis en de scheepshelling waar het schip te water gelaten werd. In het Hamiltondok bezoeken we de SS Nomadic, het laatst overgebleven schip van White Star Line.

Dag 4 • Belfast - Londonderry - Dublin - België

We verlaten Belfast en rijden naar Londonderry, de enig overgebleven omwalde stad op het eiland. In 1972 was de stad het toneel van de schietpartij die de geschiedenis zou ingaan als “Bloody Sunday”. We bezoeken de stad onder leiding van onze gids (gedeeltelijke wandeling op de wallen en bezoek aan de “Bogside”). Kort na de middag rijden we naar de luchthaven van Dublin voor onze vlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden

 

HOTEL AC MARRIOTT  BELFAST****

Ligging: gelegen aan het water in de moderne City Quas wijk op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden

Uitrusting: nieuw hotel, opening begin 2018, hotel met lift, receptie, restaurant, bar, fitness

Kamers: ruim ingericht met badkamer met douche, toilet, tv, koffie- en theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, 3-gangen avondmaal

 

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Elektriciteit: driepunt stekker
 • VREEMDE MUNT: Engelse pond

   

 • Vluchten Dublin heen & terug
 • Transfers van en naar Belfast & uitstappen op dag 1 & 4 met plaatselijke autocar, alle andere verplaatsingen te voet of met openbaar vervoer
 • Kamer met ontbijtbuffet
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België