Balatonmeer

Balatonmeer

Het Balatonmeer ligt centraal in Hongarije en is het grootste meer van Midden-Europa. Het azuurblauwe water van dit gigantische meer is ondiep waardoor het heerlijk warm is. Samen met Boedapest vormt het de belangrijkte toeristische attractie van Hongarije. Uw verblijfsplaats Balatonalmadi is een geliefde badplaats met het grootste strand van de noordkust.

Dag 1 • België - Deggendorf

Via de autosnelwegen rijden we richting Keulen en Frankfurt. In de namiddag reizen we verder langs Würz-burg en Nürnberg naar Deggendorf voor installatie in een ***hotel. 

Dag 2 • Deggendorf - Balatonalmadi

In de voormiddag rijden we langs Sankt Pölten naar de Oostenrijks-Hongaarse grens. In de namiddag gaat het verder naar Balatonalmadi voor installatie in het ****hotel Bal Resort.

Dag 3 • Balatonalmadi - Tihany - Keszthely

In de voormiddag vrije tijd in onze verblijfsplaats Balatonalmadi. In de namiddag maken we een facultatieve uitstap naar Tihany en Keszthely (te reserveren bij inschrijving). In Tihany bezichtigen we de abdijkerk op de top van het schiereiland, die een symbool van het Balatonmeer is geworden. We hebben hier een adembenemend en uniek uitzicht over het meer. Aansluitend rijden we naar Keszthely en bezoeken we het prachtige kasteel Festetics met zijn 101 kamers, wijds portaal en barokke torens. Via de zuidelijke oever rijden we terug en nemen we de veerboot naar de noordelijke oever.

Dag 4 • Pannonhalma - Herend

Onze facultatieve uitstap (te reserveren bij inschrijving) brengt ons vandaag naar Pannonhalma en Herend. In de voormiddag staat een bezoek aan de abdij van Pannonhalma op het programma. Al meer dan 1000 jaar verheft deze abdij zich op de Sankt Martinsberg en de trots en glorie van de Hongaarse architectuur. Ruim 9 eeuwen lang werd de abdij gebouwd, afgebroken, door een brand verwoest, hersteld en bijgebouwd. Hier huist de basiliek, het klooster, één van de grootste bibliotheken met ruim 360.000 boeken, het archief en kunstverzamelingen van onschatbare waarde. In de namiddag rijden we naar Herend waar we een bezoek brengen aan de beroemde porseleinfabriek en museum. Vanaf begin van de vorige eeuw heeft dit porselein wereldfaam kunnen verwerven.

 

Dag 5 • Boedapest

Na het ontbijt vertrekken we voor een uitstap naar Boedapest. In de voormiddag maken we een stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden van Boeda en Pest. We rijden langs het voormalige koninklijk paleis, de historische Matthiaskerk en het fraaie vissersbastion, de boulevard, het Heldenplein, de basiliek en het Parlement. In de namiddag is er vrije tijd om de stad verder te verkennen.

 

Dag 6 • Kecskemet - poesta

Vandaag staat een facultatieve uitstap naar Kecskemet en de poesta op het programma (te reserveren bij inschrijving). In Kecskemet, de hoofdstad van de Hongaarse laagvlakte, starten we met een korte wandeling door het centrum. De kleurrijke gebouwen, het stadhuis en in het bijzonder het “Bunte Paleis” zijn pronkstukken van de Hongaarse Jugendstil. Aansluitend verder naar boerderij Varga. We worden verwelkomd met een drankje en genieten van een paardenshow en een heerlijk middagmaal in de boerderij. Nadien maken we een tocht met een open koets op de romantische poesta, het graslandschap van de grote Hongaarse laagvlakte.

 

Dag 7 * • Balatonalmadi

We genieten van een vrije dag in Balatonalmadi. We wandelen op de boulevard en genieten van een terrasje.

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Balatonalmadi

Vandaag vertrekken we richting huiswaarts. We rijden naar de Hongaars – Oostenrijkse grens en vervolgens naar Büchlberg voor installatie in het ***hotel Zur Post

Dag 9 • Büchlberg - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België.

 

HOTEL BAL RESORT****

Ligging: in Balatonalmadi, aan de noordelijke oever van het Balatonmeer

Uitrusting: receptie, restaurant, bar, lift, gratis wifi, Vital Club (gratis): zwembad, sauna, infrasauna, dampcabine, jacuzzi, fitness

Kamers: badkamer met bad, toilet, haardroger, badjas, minibar, kluisje, tv, airco, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde buffetten

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • VREEMDE MUNT: Hongaarse Forint (ter plaatse te wisselen)

 

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 

Excursiepakket: € 95 pp: 

  • Tihany en Keszthely: entree abdijkerk in Tihany, entree en rondleiding in kasteel Festetics in Keszthely, veerboot
  • Pannonhalma en Herend: entree en rondleiding in abdij Pannonhalma, bezoek porseleinfabriek en museum in Herend incl. koffie/thee met gebak
  • Kecskemet en Poesta: paardenshow, koetstocht en middagmaal met huiswijn