Baai van de Somme

Baai van de Somme

Dag 1 • België - Opaalkust - Boulogne-sur-Mer - Le Touquet-Paris-Plage - Rang du Fliers

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit E40 Esso Drongen. Via Calais bereiken we de Opaalkust in Pas-de-Calais. Hoge krijtkliffen, leuke badplaatsen, brede stranden, prachtige natuur, verse vis… zijn de voornaamste kenmerken van deze interessante vakantiebestemming. We mogen en kunnen natuurlijk Les Deux-Caps niet overslaan. Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez zijn twee kapen die de krijtkust markeren en een fascinerend mooi schouwspel bieden. Vanaf het uitkijkpunt genieten we van het beste uitzicht en het dichtste punt bij Engeland. Bij helder weer zien we zelfs de krijtrotsen van Dover! De stad Boulogne-sur-Mer bestaat uit twee delen: de hoge en lage stad.  Binnen de stadsmuren van de hoge stad volgen enkele opzienbare bouwwerken elkaar op,  zoals de basiliek Notre-Dame, die hoog boven de stad oprijst. We bewonderen ook het belfort en het grafelijk kasteel. Het keizerlijk Paleis, gebouwd eind 18e eeuw, is een stadspaleis dat diende als terugvalbasis voor Napoleon. De lage stad bestaat voornamelijk uit vissers-, plezier- en goederenhavens. Le Touquet, ook wel bekend als ‘Paris Plage‘, is dé strandbestemming voor Parijzenaars. Deze charmante stad bezit een schitterend Engels-Normandisch architectonisch erfgoed, in de vorm van mooie villa’s.  We maken er een stadswandeling langs prestigieuze bouwwerken zoals het stadshuis; een waar architectonisch kunstwerk. Aansluitend rijden we naar Rang Du Fliers voor overnachting in het *** Best Western Le Sémaphore hotel.

 

Dag 2 • Baai van de Somme

We ontdekken vandaag de prachtige Sommebaai, de grootste riviermonding van Noord-Frankrijk, een beschermde plaats samengesteld uit weidse vlakten: duinen, moerassen en schorren. De baai van de Somme is ook bijzonder omdat er de grootste zeehondenkolonie in Europa verblijft. In de voormiddag vertrekken we vanuit de haven van Saint-Valery-sur-Somme voor een boottocht doorheen de baai. Middagmaal. Na de middag verzamelen we bij het station Le Crotoy voor een rit met een oude stoomtrein, uit de Belle Epoque, over de hele lengte van de baai. Aansluitend maken we een wandeling doorheen Saint-Valery-sur-Somme, een gezellig stadje met een middeleeuws gedeelte en een nieuwere kern. In het oude gedeelte zijn er vele charmante straatjes, oude poortgebouwen, een kerk en een bijzondere plantentuin. We rijden terug naar ons hotel in Rang du Fliers.

 

Dag 3 • Argoules - Saint-Riquier - Abbeville

Voor de middag staat een rondleiding door de ambachtelijke conservenfabriek Saint Christophe in Argoules op het programma. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in vlees, gevogelte, wild, vis, kruiderij en salicorne. De geografische ligging van het bedrijf is essentieel in zijn geschiedenis. In de loop der jaren is er een vertrouwensrelatie ontstaan tussen de Conserverie St Christophe en zijn regio. Het team heeft regionale producten ontwikkeld in samenwerking met lokale producenten. Nadien brengen we een bezoek aan de abdij van Saint-Riquier. Dit juweel van gotische architectuur, heeft veel vernielingen ondergaan als gevolg van branden en plunderingen, maar is vandaag de dag nog steeds één van de mooiste gebouwen in Frankrijk.  Voor het middagmaal rijden we naar Épagne-Épagnette. De namiddag staat volledig in het teken van een bezoek aan onze verblijfplaats Abbeville.  Deze prachtige stad, doorkruist door de Somme, bezit verschillende rijke historische monumenten.  We maken een rondrit met onze autocar langs het station met oorspronkelijke architectuur, de collegiale kerk Saint Vulfran, een meesterwerk van gotische kunst op het thema van de Drie-eenheid, de Saint-Sépulcrekerk, die mooie hedendaagse glas-in-loodramen bevat van Alfred Manessier, het belfort, de oude haven, enz.

 

Dag 4 • Amiens - België

We gaan op ontdekkingstocht door de buitengewone hortillonnages, drijvende tuinen in Amiens. We maken een boottocht doorheen een mozaïek van tuinen omgeven door meerdere kanalen. De hortillonnages van Amiens vormen een uitzonderlijke omgeving, een ruimte van groen en water in het hart van de metropool Amiens. Nadien volgt een rondleiding in de kathedraal Notre-Dame, puur meesterwerk van gotische kunst. De kathedraal, op de Unesco werelderfgoedlijst, is met een lengte van 145 meter en een hoogte van 42 meter een van de grootste kathedralen in Frankrijk! Ze bezit ook een heel mooie homogeniteit, wat te verklaren valt door het feit dan ze in minder dan één eeuw gebouwd werd. De prachtige gevel, met een rijkelijk gedecoreerde portiek, wekt verwondering op... Een uitzonderlijk beeldhouwwerk! Aan de binnenkant zijn de 110 eiken koorstoelen van het koor opmerkelijk. Middagmaal in een restaurant aan het water. Na de middag wandelen we doorheen het oude Amiens. Niet ver van de kathedraal bevindt zich de middeleeuwse wijk van Saint-Leu met de bijnaam “het kleine Venetië van het Noorden”. Deze oude wijk van leerlooiers, wevers en ververs is bijzonder charmant, met gekleurde huisjes die een lijn vormen langs de kanalen. In de late namiddag rijden we terug naar België.

BEST WESTERN LE SEMAPHORE

Ligging: rustig gelegen hotel in de natuur op enkele kilometer van de zee, nabij de route naar de Baai van de Somme

Uitrusting: Mooi nieuw hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, gratis wifi, de moderne kamers zijn ruim en comfortabel, hebben een eigen badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds  3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 4e dag het middagmaal.
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: boottocht doorheen de baai van de Somme, rit met een oude stoomtrein langs de baai, bezoek conservenfabriek Saint Christophe, abdij van Saint-Riquier, boottocht door hortillonnages Amiens, bezoek kathedraal Notre-Dame Ameins, wandeling doorheen het oude Amiens.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België