Australië • Het land van Crocodile Dundee

Australië Het land van Crocodile Dundee

Maak kennis met het prachtige Australië en laat u verrassen door de veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals. Het Opera House in Sydney, Ayers Rock in de Outback, het Great Barrier Reef en Melbourne zijn maar enkele van de vele hoogtepunten van deze schitterende rondreis. U verdient deze vakantie van uw dromen. Een reis naar Australië is niet goedkoop en maakt u waarschijnlijk maar één keer in uw leven, maar wees gerust dat het iedere euro meer dan waard is.

Dag 1 & 2 • Brussel - Melbourne

Per lijnvluchten vanuit Brussel naar Melbourne aan de zuidoost kust van Australië. Aankomst in Melbourne, onbetwist de sportiefste stad van Australië. Melbourne is de spirituele thuishaven van de Australian Football League en is gastheer voor de Australian Open Tennis en de Formule 1 Grand Prix. Verder is het een modestad plus ook de tweede grootste stad van Australië en straalt ze het meest een Europese atmosfeer uit van alle Australische steden met sterke Griekse en Italiaanse invloeden, authentieke trams en mooie oude gebouwen. Transfer naar uw Mercure Welcome hotel voor drie nachten verblijf.

Dag 3 • Melbourne (o)

Uitgebreide stadstour te voet en per autocar met lokale gids in Melbourne, gekend als één van de meest aangename steden ter wereld om in te wonen. Met hoogtepunten zoals het Victorian Arts Center en Captain’s Cook Cottage in Fitzroy Gardens. U ziet Flinders station en de mooie omgevingsaanleg van de Yarra rivier, aanschouw de Victoriaanse architectuur van de St Paul ’s kathedraal, wandel door Bourke Street en Collins Street, bewonder de theaters Princess en Regent, het stadhuis en het parlementsgebouw. De lokale stadsgids geeft u leuke suggesties voor de lunch.

Dag 4 • Great Ocean Road (o,m)

U verlaat Melbourne voor een ganse dag tour en de weg leidt u langsheen de adembenemende ‘Great Ocean Road’, een weg met mooie kustplaatsen en unieke zeezichten. Na elke bocht verbaast u zichzelf telkens weer over de spectaculaire panorama’s. De populairste attractie is de rotsengroep de 12 Apostelen. Loodrecht rijzen kalkstenen rotsblokken uit de zee. Het mooiste stuk bevindt zich wellicht tussen de stadjes Lorne en Apollo Bay. U stopt ook in het sfeervolle plaatsjes als Colac en Kennett River. Lunch onderweg inbegrepen.

Dag 5 • Melbourne - Adelaide (o,m)

Eerste binnenlandse vlucht naar de stad Adelaide. Na aankomst gaat het eerst richting het schitterende wijngebied MacLaren Vale. In de Mc Laren Vale vallei, één van Australië’s beste wijnstreken, bezoekt u Wirra Wirra Vineyards en is er vandaag ook weer een lunch voorzien. Dit gebied maakt mooie wijnen van vooral de Shiraz, Grenache en Cabernet druiven. U zal twee nachten logeren in het keurige The Terrace hotel. 

Dag 6 • Kangaroo Island (o,m)

Ganse dag tour naar dit prachtige eiland, het derde grootste van Australië. U brengt een bezoek aan Seal Bay waar u zich te midden van de zeldzame Australische zeeleeuwen zal begeven. Ook een bezoek aan het Flinders Chase National Park met de Remarkable Rock en Admiral’s Arch staan op het programma. Ondertussen kijkt u uit naar koala’s en kangoeroes. Vandaag opnieuw een lunch inbegrepen. 

Dag 7 • Adelaide - Alice Springs (o)

Vandaag een vroege binnenlandse vlucht naar Alice Springs dat in het centrum van Australië gelegen is. Bezoek aan The School of Air, The Royal Flying Doctor Service en Old Telegraph Station. Vanop Anzac Hill kan u genieten van een spectaculair zicht op de stad waar u twee nachten zal logeren in hotel Mercure Alice Springs gelegen in de Todd Mall omringd door een pallet aan shopping en restaurant mogelijkheden. 

Dag 8 • West MacDonnels Ranges (o,m)

Dagtrip in westelijke richting naar het West MacDonnell National Park. Dit eeuwenoude landschap bestaat uit spectaculaire kloven en is veelbetekenend voor de lokale Aboriginal gemeenschap van Arrente. In deze echte ‘outback’ plaatsten de eerste ontdekkingsreizigers in 1860 hun vlaggen om het land op te eisen. U kan zich vergapen aan de machtige panorama’s van Simpsons Gap, de kloof van Stanley Chasm en Ormiston Gorge. De grondlagen hebben in dit park meerdere kleuren die door de dag heen van tint veranderen. BBQ Lunch inclusief.

Dag 9 • Alice Springs - Kings Canyon  (o)

Kings Canyon is het hoogtepunt van het Watarrka National Park. Deze weergaloze canyon is in de loop der tijden uitgesleten door de Kings Creek rivier. U maakt een fijne Rim Walk om te genieten van de rotsformaties. Verblijf in het Discovery Kings Canyon Resort.

Dag 10 • Kings Canyon - Ayers Rock (o)

Verder in de Outback zal u in Ayers Rock de bekende imposante rotsmassa van kortbij gaan verkennen. Voor de Aboriginals is het een heilige plek. In de periode van onze reis heb u geen of zeer weinig last van de muggen aldaar. Geniet van een magische zonsondergang aan de voet van deze monoliet. Twee nachten in het hotel Outback Pioneer.

Dag 11 • Ayers Rock - Kata Tjuta (o)

Vroeg opstaan vandaag om de zonsopgang te beleven. Na het ontbijt naar Kata Tjuta wat samen met Ayers Rock deel uitmaakt van het Uluru National Park. De Olga’s van Kata Tjuta bestaan uit 36 monolieten die reeds van ver te zien zijn. Na een wandeling zal u in de Valley of the Winds kunnen genieten van de indrukwekkende ruimte.

Dag 12 • Ayers Rock - Cairns (o)

U neemt een derde binnenlandse vlucht, nu naar Cairns aan de noordoost kust. Het tropische Cairns is een fameuze badplaats aan het Great Barrier Reef dat uniek is in de wereld en geliefd bij duikers en snorkelaars. Cairns is erg gezellig en prima om wat te winkelen. U verblijft er drie nachten in het hotel Bay Village Tropical Retreat.

Dag 13 • Great Barrier Reef (o,m)

Een onvergetelijke dagtocht is de Quicksilver Cruise Wavedancer Low Isles Cruise. De grillige vormen van immense koralen voelt haast onwerkelijk aan. Voeg daarbij de bonte mengeling van ontelbare vissoorten in een kleurrijk water van azuurblauw tot roze en een onbeschrijfelijke onderwaterwereld is geboren. Bewonder de onderwaterwereld per glasbodem boot of snorkel in uw eigen fantasiewereld. Snorkelmateriaal en marine biologen zijn paraat voor u. Lunch en tea time aan boord. Een dag om nooit te vergeten!

Dag 14 • Kuranda (o,m)

Met de historische trein rijdt u via een kronkelende spoorlijn door het tropische oerwoud naar het hoger gelegen Kuranda. Hier bezoekt u het Rainforeststation plus het Koala & Wildlife Park waar u onder andere de kangoeroes kan voeden. Tijdens de Aboriginal Dreamtime Walk staat onderweg een optreden van de Pamagirri dansers in een natuurlijk amfitheater op het programma. U keert terug naar beneden via de ruim 7 km lange Skyrail Rainforest Cableway, een enige belevenis om over het regenwoud heen te glijden.

Dag 15 • Cairns - Sydney (o)

Laatste binnenlandse vlucht naar de megastad Sydney. Deze stad bruist als geen ander en alles draait er rond het aanwezige water. Na aankomst een uitgebreide stadsrondrit met passage en stops aan het befaamde Bondi Beach, Paddington, China Town, Royal Botanic Gardens, Art Gallery of NSW, Town Hall en Daring Harbour. Bezoek aan Lady Macquarie’s Chair waar u een knap zicht hebt op de wereldberoemde Harbour Bridge met het fotogenieke Opera House. Drie overnachtingen in hotel Holiday Inn Darling Harbour. 

Dag 16 • Sydney - Blue Mountains (o)

Over de Great Western Highway naar het Blue Mountains National Park dat als het ware een scheidingsmuur vormt tussen de dichtbevolkte kustvlakten met mooie stranden en het vlakke, ruige binnenland van Australië. Dit park dankt zijn naam aan de blauwe nevel die de eucalyptusbomen omsluiert. Bezoek aan Featherdale Wildlife Park en passages in historische townships zoals Blaxland, Springwood en het bekende Leura. De uitkijkpost Echo Point is ideaal om de opmerkelijke rotsformatie The Three Sisters te aanschouwen met de Jameson Valley als decor. Op de terugreis naar Sydney wordt er halt gehouden aan de Olympische site van de Zomerspelen in 2000.

Dag 17 • Sydney (o,a)

Na het ontbijt is er een verrassende Rocks Walking Tour. Maak een wandeling met een lokale gids buiten de gebaande paden door verborgen steegjes, langs geplaveide straatjes en in schaduwrijke binnenplaatsen. Luister naar verhalen over de triomf en tragedie. Maak kennis met personages uit het vroege tijdperk en de begindagen van de Britse Australische nederzetting. Na de middag een fijne Captain Cook cruise door de Sydney Harbour wat u een andere kijk op deze wereldstad zal geven. Naar het hotel om op te frissen voor een extra verzorgd afscheidsdiner.

Dag 18 • Sydney-Brussel (o)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 19 • Brussel

Aankomst op de luchthaven van Brussel en einde van een droomreis.

Volgens programma

 • Sublieme ontdekking van het machtige Australië
 • Lekker wat maaltijden reeds inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen