Argentinië - Chili • A view with a room

Argentinië - Chili A view with a room

Tijdens deze prachtige rondreis door Argentinië en een stukje Chili bezoekt u absolute hoogtepunten zoals de unieke Perito Moreno gletsjer en het nationaal park van Torres del Paine. Patagonië biedt u gewoonweg de mooiste natuurparken van Zuid-Amerika. U beleeft ook de gezellige sfeer in Ushuaia, ’s werelds meest zuidelijke stad. Tierra del Fuego, beter bekend als Vuurland, staat ook op het programma. En natuurlijk is een reis naar Argentinië niet compleet zonder een bezoek aan het bruisende Buenos Aires. Vamos!

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST

Dag 1 • Brussel - Buenos Aires

Vertrek per lijnvlucht naar het verre Argentinië; het land van Evita Perron, Maradonna, de heerlijke Argentijnse steaks, de volle Malbec wijnen en het land waar de mystieke tango van Carlos Cardel werd geboren. 

Dag 2 • Buenos Aires (o)

Aankomst op de luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend de transfer naar prima hotel Kenton Palace waar u de komende drie nachten verblijft. Kennismaking met de hoogtepunten van deze bruisende havenstad, gelegen aan de oevers van de Rio de la Plata. Tijdens de stadstour ziet u onder meer de bekende Obelisk, Plaza de Mayo, Casa Rosada, de kathedraal van San Martin, de haven van Puerto Madero, de chique wijk Recoleta met het befaamde kerkhof waar Evita begraven ligt, Lezama Park, Palermo en de bonte en gezellige kunstenaarswijk La Boca, met de fel gekleurde geschilderde Caminito huizen en het voetbalstadion La Bombonera van de Boca Juniors.

Dag 3 & dag 4 • Buenos Aires (o)

Vrije dagen in Buenos Aires om zelf de stad te ontdekken. Geniet van tangodansers op straat of probeer zelf de passionele dans in een authentieke milonga. Struin door één van de vele parken. En smul van de lekkerste steaks in een grillrestaurant, een parrilla; de porties zijn vaak enorm. Er zijn ter plaatse ook twee optionele excursies te boeken zoals een excursie naar de Tigre Delta of naar een echte gaucho ranch inclusief BBQ (Asado), Argentijnse wijn en een ritje per paard of koets. Onze reisleider en de lokale gids helpen u te kiezen. De betaling gebeurt ter plaatse in Euro of USD. Eén avond is er voor iedereen reeds een prachtige tangoshow met diner in La Ventana inbegrepen! 

Dag 5 • Buenos Aires - El Calafate (o)

Binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar El Calafate, één van de hoogtepunten van deze reis. Het is de toegangspoort naar het beroemde Los Glaciares Nationaal Park met de Perito Morenogletsjer en is schitterend gelegen aan het Lago Argentino. El Calafate zelf is een leuk en toeristisch stadje met veel winkels, bars en restaurants waar het goed toeven is. De komende vier nachten logeert u in hotel Koi Aiken.

Dag 6 • Perito Moreno (o)

Patagonië in Argentinië is zowat de mooiste plek op aarde. En met niets te vergelijken. En vandaag bezoekt u een echt wereldwonder. De azuurblauwe gletsjer Perito Moreno is 60 meter hoog en wel 4 kilometer breed en daarom de topattractie van het nationale park Los Glaciares. Deze levende gletsjer geeft u een schouwspel van krakende ijsschotsen en gerommel van schuivende brokken sneeuw. Een hard geluid in een eeuwige stilte. De Perito Morenogletsjer is één van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, 's werelds derde grootste zoetwaterreserve. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder door de immense druk.  

Dag 7 • El Calafate (o)

Vrije dag om zelf wat op ontdekking te gaan in El Calafate en omgeving. Optioneel kan u eventueel een excursie maken naar El Chalten met een boottocht naar de Viedma gletsjer. De reisleider en lokale gids hebben nog andere ideeën zat. Wat dacht u van een bezoekje aan een ijsbar in speciaal thermisch pak? Cool drinks included… 

Dag 8 • Iceberg Navigation (o)

Vandaag een boottocht op het Lago meer. U vaart doorheen de ijsvelden langs La Boca del Diablo tot bij de befaamde Uppsala gletsjer van 80m hoog en 7km breed. Hij is momenteel druk besproken omdat hij alsmaar kleiner wordt door de opwarming van de aarde. De naam komt van de Universiteit  van de stad Upsalla in Zweden, die de eerste glaciologische studies in het gebied financierde. Onderweg passeert u nog de 135m hoge ijsmuur van de Spegazzini gletsjer. Het schip laveert tussen  de azuurblauwe ijsschotsen die ronddrijven. National Geographic a-la-carte! 

Dag 9 • El Calafate - Puerto Natales  (o)

Met een comfortabele lijndienstbus rijdt u naar het schattige havenplaatsje Puerto Natales in Chili, dat echt  schitterend gelegen is aan een mooie fjord en uit louter houten huisjes in allerlei heldere kleuren lijkt te bestaan. Verblijf voor twee nachten in hotel HD Cisne Cuello Negro in Puerto Natales. Reisafstand ca. 300 km, ca. 4-5 uur, inclusief grensovergang.

Dag 10 • Torres del Paine & Milodon Cave (o)

Weer een volle dag uitstap met uw aandacht voor het nationale park Torres del Paine, dat zijn naam dankt aan de drie markante granietpilaren die tot 2000 meter uit de steppe omhoog rijzen. Door de aanwezigheid van gletsjers, ijsbergen, hoge bergtoppen, watervallen, enorme bossen, bruisende rivieren en enorme turkooiskleurige meren, wordt het park ook wel Klein Alaska genoemd. Geniet van de uitzonderlijk rijke flora en fauna en zie waarschijnlijk ook de guanaco's die in de open steppen grazen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Milodon grot. Hier zijn botten gevonden van reusachtige zoogdieren. Het panoramische uitzicht vanaf de grot is ronduit prachtig.

Dag 11 • Puerto Natales - Punta Arenas (o)

De reis gaat verder door de meest zuidelijke regionen van Chili naar Punta Arenas, de zuidelijke stad van Chili. Hier brengt u de nacht door in hotel Cabo de Hornos. De stad, gelegen aan de Magellanes Straat, bestaat uit gekleurde huizen en romantische parken. Een ruig en haast onbegaanbaar landschap kenmerkt de omgeving. Een delicatesse om hier te eten is King Crab, krabben die wel twee meter kunnen worden, en een heerlijke smaak hebben. Reisafstand vandaag ca. 240 km, ca. 3-4 uur.

Dag 12 • Punta Arenas - Ushuaia  (o)

Om wat uitzonderlijks te zien moet er gereisd worden. U rijdt per comfortabele lijndienstbus en vaart per ferry door naar de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland. Vroeger was dit een dorp voor bannelingen en gevangenen, maar tegenwoordig is het een stad met kleurrijke gebouwen, die zich sterk aftekenen tegen de diepe kleurschakeringen van de omringende natuur; zee, meren, watervallen, gletsjer en besneeuwde bergtoppen. In het centrum is een gezellige winkelstraat en er zijn genoeg leuke restaurantjes waar u zich tegoed kunt doen aan diverse krab- en andere traditionele gerechten. Met name vanwege de vele enorme luxe cruiseschepen die er aanmeren, is Ushuaia een erg toeristisch stadje geworden. Desondanks is het er fijn vertoeven. U zal drie nachten verblijven in hotel Villa Brescia in Ushuaia. Reisafstand per bus/boot ca. 9-10 uur. 

Dag 13 • Tierra del Fuego National Park  (o)

Vanuit Ushuaia staat vandaag een bezoek aan het Tierra del Fuego Nationaal Park op het programma, uniek vanwege de ligging aan de kust. Onderweg naar dit park is er een stop bij het station “Fin del Mundo” van waaruit u per stoomtrein een treinrit kan maken. De rit maakt diverse stops onder andere aan de Cascada La Macarena, een mooie omgeving, waar een indianennederzetting is nagebouwd. In het nationale park zal u versteld staan van de mooie vergezichten en het gevarieerde ongerepte landschap van bergketens, gletsjers, meren en bossen. In het park maakt u samen met de gids een prachtige wandeling. Vuurland is een desolaat stukje aarde met weinig mensen en veel pinguïns. 

Dag 14 • Beagle Channel Navigation (o)

Het beroemde Beagle kanaal is de grens tussen de bewoonde wereld en Antarctica. Met deze excursie maakt u vandaag een mooie boottocht over dit fascinerende kanaal. Ervaar de natuurlijke schoonheid van het zuidelijkste deel van het Amerikaanse continent. Onderweg geniet u van het mooie uitzicht en ziet u eilandjes met zeeleeuwen en zeevogels. In het midden van het kanaal ziet u de beroemde Les Eclaireurs vuurtoren, een eiland vol zeeleeuwen (Isla de los Lobos) en op Isla de los Pájaros (vogeleiland) zijn tot wel 20 verschillende soorten zeevogels te observeren. Na afloop keert u terug naar de haven van Ushuaia.

Dag 15 • Ushuaia - Buenos Aires (o)

Opnieuw een binnenlandse vlucht terug naar de bruisende hoofdstad Buenos Aires in Argentinië, waar u ook de laatste nacht zal doorbrengen in hotel Kenton Palace. Buenos Aires is nogal een Europees aandoende stad die haar gloriejaren kende rond de eeuwwisseling in 1900 toen het één van de beste steden ter wereld was om te verblijven. Dezelfde periode als de gloriejaren van bijvoorbeeld Havana en Acapulco.

Dag 16 • Buenos Aires - Brussel (o)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Misschien het ideale moment om nog het wereldberoemde operagebouw Teatro Colon te gaan bezoeken dat tegenover het hotel is gelegen. Terugvlucht naar Brussel.

Dag 17 • Brussel

Aankomst in Brussel en einde van een fantastische reis.

Volgens programma

 • Topreis aan een zachte prijs en maar twee binnenlandse vluchten
 • Unieke combinatie van twee schitterende landen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen