Andorra, een natuurparadijs

Andorra, een natuurparadijs

Het is de natuur die de toeristen naar Andorra lokt. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en mensen die houden van rust en gezonde lucht. De Andorrese keuken is een combinatie van het beste dat de buurlanden Frankrijk en Spanje te bieden hebben.

Dag 1 • België - Lyon

We rijden via de Belgische en Franse autosnelwegen naar Lyon voor installatie in het ***Comfort hotel Stadium.

Dag 2 • Lyon - Arinsal

In de voormiddag rijden we richting Montpellier. In de namiddag vervolgen we onze weg richting Andorra. Daar aangekomen rijden we naar onze verblijfsplaats Arinsal voor installatie in het ***hotel Montané.

Dag 3 • Meritxell - Pal - Arinsal

Tijdens de facultatieve dagtocht van vandaag (te reserveren bij inschrijving) maken we een tocht door de valleien van Andorra en genieten van de prachtige panorama’s onderweg. We brengen een bezoek aan de basiliek van Meritxell, een moderne kerk die na een brand opnieuw opgebouwd is. Het is een bedevaartplaats voor de inwoners van Andorra. Tijdens de lunch genieten we van heerlijke tapas. Nadien maken we een bergtocht naar de oude smokkelroute en brengen een bezoek aan een bodega. Uiteraard is er tijd om te proeven.

Dag 4 • La Seu d’Urgell - Os de Civis - River

Vandaag maken we een facultatieve uitstap (te reserveren bij inschrijving). We rijden naar La Seu d’ Urgell, een eeuwenoud en charmant stadje. Het centrum met z’n smalle kronkelige straatjes en arcades ademt een Middeleeuwse sfeer uit. Op dinsdag is er de grootste markt van de streek. Dan komen boeren en handelaren van heinde en ver om hun waren te verkopen op de pleintjes en straten rondom de kathedraal. Na het kuieren op de markt bezoeken we de kathedraal en het Olympisch Park. ’s Middags is er een grillparty met muziek voorzien. In de namiddag bezoeken we Os de Civis, een prachtig dorpje in de Pyreneeën. Nadien brengen we een bezoek aan grootwarenhuis River.

Dag 5 • Cadi Moixero - Tuixent

We rijden tijdens deze facultatieve uitstap (te reserveren bij inschrijving) naar de bergketen ‘Cadi Moixero’. Hier vinden we nog vele authentieke bergdorpjes. De straatjes zijn smal en de huizen zijn in vele gevallen nog op de klassieke manier gemaakt met grote natuurstenen. Perfect om een dagje te genieten van prachtig natuurschoon en de lekkere gastronomie tijdens ons middagmaal onderweg.  In de namiddag vervolgen we de natuurroute tot Tuixent. Daar vinden we op het marktpleintje het klein museum van de kruidenvrouwtjes. We komen er alles te weten over het vroegere leven en werk van deze toch wel moedige en sterke vrouwen uit de Valle de la Vansa in Catalonië. 

Dag 6 • Engolasters

De facultatieve uitstap van vandaag (te reserveren bij inschrijving) staat volledig in het teken van de Hydro-elektriciteit. In de voormiddag rijden we naar Engolasters waar we een stuwmeer op 1622 meter hoogte bezoeken. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan het Hydro-elektriciteitsmuseum, waar we meer leren over de industriële revolutie van het land.

Dag 7 * • Andorra la Vella

We bezoeken facultatief Andorra La Vella, de hoofdstad van Andorra (te reserveren bij inschrijving). Het is een kleine stad, maar wel de grootste van het land. We maken kennis met deze stad en brengen een bezoek aan het parlementsgebouw of Casa de la Vall. Dit indrukwekkende bouwwerk stamt uit 1580 en sinds de 18e  eeuw is het parlement erin gevestigd. De parlementszaal in het Casa de la Vall wordt gezien als de meest sfeervolle ter wereld. Nadien gaan we bier proeven in één van de bierbrouwerijen. Na het middagmaal hebben we vrije tijd om taksvrij te shoppen of te genieten van een terrasje.

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Arinsal - Limoges

We rijden naar Limoges. Installatie in het ***hotel Apolonia (of gelijkwaardig.)

Dag 9 • Limoges - België

Vandaag rijden we via de autosnelwegen richting België.

 

https://www.google.be/maps/place/Hotel+Montan%C3%A9/@42.5749969,1.4796141,17z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x12af5fa85c30bff5:0x329bd807616f3d73!2sComapedrosa+Hotel+Arinsal!8m2!3d42.574993!4d1.4818081!3m4!1s0x0:0x9c9336529fe168ab!8m2!3d42.5728989!4d1.483959

HOTEL MONTANE***

Ligging: in het centrum van Arinsal

Uitrusting: mooi hotel met lift, restaurant, bar,  gratis wifi

Kamers: mooie en verzorgde kamers met tv en badkamer met bad of douche toilet, haardroger, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 

Excursiepakket incl. lunches: € 109

-Andorra Panoramica: bodega met proeverij, bezoek basiliek Meritxell

-Cadi Moxero: tocht door het natuurpark, 

-Tuixent: bezoek museum kruidenvrouwtjes en botanische tuin

-Engolasters: bezoek hydro-elektriciteitsmuseum

-Seu d’Urgell en Os de Civis: bezoek kathedraal en Olympisch Park

-Andorra la Vella: bezoek bierfabriekje met proeverij