Andalusië op het passionele ritme van Flamenco

Andalusië op het passionele ritme van Flamenco

Dag 1 • België - Malaga

We nemen onze vlucht vanuit België naar Malaga. We maken een eerste kennismaking met de stad en sluiten de dag af met een uitstekende typische Spaanse maaltijd. Deze avond logeren we in het ****hotel Alameda Centro by Melia

 

Dag 2 • Malaga - El Torcal - Antequera - Sevilla

We rijden naar het natuurpark ‘El Torcal’, bekend voor zijn grillige rotsformaties. We maken een wandeling door het park en genieten van de indrukwekkende natuur. We brengen nog een bezoek aan het werktuigenmuseum El Molino Blanco en rijden dan verder via het witte stadje Antequera naar Sevilla waar we de komende 2 nachten zullen verblijven in het ****hotel Ribera de Triana.

Dag 3 • Sevilla

Vandaag bezoeken we Sevilla. Naast een bezoek aan de Plaza España en een wandeling langs de imposante kathedraal staat deze dag in het teken van Flamenco. We brengen een bezoek aan het flamencomuseum en nadien wonen we een authenthieke flamencoshow bij. We eindigen onze dag met een heerlijke paëlla in één van de beste paëllarestaurants van Spanje.

 

Dag 4 • El Rocio - Jerez de la Frontera

Door het mooie landschap rijden we naar het unieke stadje El Rocio. Kenmerkend voor dit typische dorpje, dat tevens een bedevaartsoord is, zijn de onverharde straatjes en witte huizen. Authentieker zullen we niet vinden! Uiteraard bezoeken we ook de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Jerez de la Frontera. De 3 volgende nachten logeren we hier in het ****hotel Sherry Park.

 

Dag 5 • Jerez de la Frontera

We bezoeken vandaag de stad van de sherry. Belangrijkste blikvangers zijn de kathedraal van San Salvador, het Alcazar en het Palacio Duque de Abrantes. Als aperitief gaan we proeven van een heerlijke sherry en we genieten van een lekker Spaans menu in een typische tablao waar we tijdens het avondmaal een wervelende flamencoshow gepresenteerd krijgen.

 

Dag 6 • Cadiz

Cadiz wordt beschouwd al de oudste stad van Spanje. Blikvanger is de mooie kathedraal met gouden koepel, de Iglesia de Santiago en het Castillo de Santa Catalina, het verdedigingsfort van Cadiz. Lunchen doen we op de Calle Virgin de la Palma met zijn tientallen gezellige restaurantjes en bars. Na de middag brengen we een bezoek aan het Parque Genovés en wandelen we over de Avenida Campo del Sur. Hier wanen we ons in Havanna, Cuba. Vanop deze boulevard hebben we een mooi zicht over de stad en de zee. We eindigen onze dag met een typisch Spaans avondmaal.

 

Dag 7 • Gibraltar

Vandaag maken we een mooie rit door het schitterende natuurgebied Parque Natural de los Alcornocales en eindigen in Gibraltar, een bizar stukje Groot-Brittannië in Spanje. De grens wordt gevormd door de landingsbaan van het vliegveld. De grote rots in het zuidwesten van Gibraltar is het icoon van de streek. We gaan met de kabelbaan naar boven en zien hoe de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan met elkaar worden verbonden. Shoppen doen we in de Main Street en alle winkels zijn taks-free! De liefhebbers kunnen de kolonie berberapen opzoeken bij de Apes’Den. Overnachting in het ****hotel Guadacorte Park.

 

Dag 8 • Casares - Malaga

We rijden naar het witte bergdorp Casares. Het 15e-eeuws kasteel steekt boven het dorp uit. We slenteren door de gezellige straatjes en bezoeken het stemmige kerkje met het origineel kerkhof. Na de middag rijden we verder naar Malaga, waar we opnieuw onze intrek nemen in het ****hotel Occidental Torremolinos Playa.

 

Dag 9 • Caminito del Rey - Malaga

Vandaag wagen we ons aan ‘El Caminito del Rey’. Dit is een wandelpad dat loopt van Alora in Malaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het pad is drie kilometer lang, maximaal één meter breed, bevindt zich op 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ en is als het ware tegen de rotswanden gekleefd. Uiteraard levert dit prachtige vergezichten op! Na de middag blijven we in Malaga en genieten van wat vrije tijd om te shoppen of een terrasje te doen. De liefhebbers kunnen facultatief voor shopping of voor de liefhebbers de mogelijkheid om facultatief het Picasso Museum bezoeken(± € 8 pp). Malaga is trouwens de geboorteplaats van deze beroemde kunstenaar. Ook zijn geboortehuis kan facultatief bezocht worden (± € 6 pp) en op de Placa de la Merced staat zijn standbeeld. We sluiten deze reis af met een heerlijk avondmaal met Spaanse specialiteiten.

 

Dag 10 • Malaga - België

Op onze laatste dag genieten we nog van wat vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor onze retourvlucht naar België.

HOTELS  ****

Ligging: alle hotels op wandelafstand van het centrum gelegen

Uitrusting: gezellig hotels met bar, restaurant, tuin, lift, gratis wifi, comfortabele kamers met bad of douche, haardroger, toilet, telefoon, tv, kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uiterst verzorgde typische 3-gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Malaga heen en terug
  • transfer luchthaven - hotel - luchthaven
  • Halfpension van de 1e dag avondmaal tem 10e dag het ontbijtbuffet
  • alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit Belgie