Andalusië, het land van de Moren

Andalusië, het land van de Moren

De veelzijdigheid van Andalusië is indrukwekkend. Uitzonderlijke bezienswaardigheden en een indrukwekkend natuurschoon wisselen mekaar af op het ritme van de muziek door gitaren en castagnetten. De historische steden zoals het bruisende Sevilla, het charmante Cordoba, het glorieuze Granada en de lieflijke dorpjes met witgekalkte huizen zullen u zeker weten te bekoren.

Dag 1 • België - Malaga - Torremolinos

We nemen onze vlucht met Brussels Airlines naar Malaga. Tijdens onze eerste kennismaking met Malaga brengen we een bezoek aan de burcht Alcazaba en het fort Gibralfaro. Aansluitend rijden we naar Torremolinos voor installatie in het ****hotel Royal Al Andalus.

 

Dag 2 • Ronda - Jerez - Sevilla

Voor de middag rijden we naar een van de mooiste Andalusische steden, Ronda. Ronda ligt op een rots en is ook één van de oudste steden van Spanje. Er zijn drie bruggen die de Tajo de Ronda overbruggen. De Tajo de Ronda is een tientallen meters diepe kloof die Ronda in tweëen verdeelt: de Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercato (de markt). We brengen een facultatief bezoek aan de oudste en meest gewaardeerde arena (± € 7 pp) van Spanje en zijn nadien vrij om de oude stadskern te verkennen. Na de middag rijden we via Jerez naar Sevilla. Installatie in het ****hotel AC Sevilla Torneo.

 

Dag 3 • Sevilla - Cordoba

Voor de middag bezoeken we Sevilla dat eeuwenlang overheerst werd door de Moren en die duidelijk hun stempel op het uitzicht van de stad hebben gedrukt. In het historisch centrum bezoeken we de Barrio Santa Cruz wijk en brengen facultatieve bezoeken aan de kathedraal met de Giraldatoren (± € 10 pp) en de Koninklijke paleizen Real Alcazar (± € 11 pp). Het paleizencomplex is waarschijnlijk het oudste paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het omvat ook uitgestrekte tuinen in verschillende stijlen: van Moors tot renaissance. Na de middag maken we een wandeling over de Plaza de España. Nadien rijden we verder richting Cordoba. Installatie in het ****hotel Macia Alfaros.

 

Dag 4 • Cordoba

In de voormiddag verkennen we het centrum van Cordoba met o.a. de jodenwijk, met zijn steegjes en zijn indrukwekkende synagoge. We bezoeken de Calle de la Flores en brengen een facultatief bezoek aan het Alcazar van de Christelijke vorsten (± € 4,50 pp) en de moskee (± € 10 pp). Daarna genieten we nog van wat vrije tijd. In de late namiddag vertrekken we naar Baeza voor installatie in het ****hotel Campos de Baeza.

 

Dag 5 • Baeza - Ubeda - Granada

In de voormiddag bezoeken we de middeleeuwse plaatsjes Baeza en Úbeda. In deze 2 steden is de grootste rijkdom aan renaissance erfgoed te vinden. Het Santa Maria Plaza in Úbeda wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen in Andalusië. In de namiddag vertrekken we naar Granada voor installatie in het ****hotel Macia Real Alhambra.

 

Dag 6 • Granada - Torremolinos

Het Alhambra domineert het panorama van de stad Granada Het wordt beschouwd als één van de mooiste Moorse bouwwerken en is daardoor een van de belangrijkste toeristische attracties van heel Spanje. Mooie paleizen, verfijnde afwerking van de interieurs, fonteinen en waterpartijen. In de voormiddag brengen we een facultatief bezoek aan het Alhambra (te reserveren bij boeking) Nadien mogelijkheid tot facultatief bezoek aan de kathedraal (± € 5 pp) en de koninklijke kapel (± € 4 pp). We genieten nog van wat vrije tijd. Na de middag vertrekken we richting Torremolinos. Installatie in het ****hotel Royal Al Andalus.

 

Dag 7 • Torremolinos

Vandaag genieten we van een vrije dag. 

 

Dag 8 • Torremolinos - Malaga - België

In de voormiddag maken we een stadswandeling door Malaga.Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België met Brussels Airlines.

 

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden, dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotels ****

Ligging: de hotels zijn vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar en veelal openluchtzwembad

Kamers: mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, meestal met tv en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Malaga heen en terug met Brussels Airlines
  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem 8e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids