Andalusië beleven

Andalusië beleven

Andalusië, ooit de armste regio van Spanje, is op dit moment uitgegroeid tot een heel populaire vakantiebestemming. Dit dankzij de zandstranden, het mooie binnenland, spectaculaire bergketens, indrukwekkende monumenten en de optimistische bewoners. Maar wat deze betoverende regio misschien wel het meeste kenmerkt zijn de sporen van het Moorse verleden. In vele Andalusische steden zijn spectaculaire monumenten uit deze periode te zien, het Alhambra uit Granada is daarvan wellicht het meest onvergetelijke van.

Dag 1 • België - Malaga - Ronda

We nemen onze vlucht vanuit België naar Malaga, waar we opgewacht worden door onze Premium autocar. Aansluitende rijden we naar Ronda voor installatie in het  **** hotel Catalonia. 

Dag 2 • Ronda - Jerez de la Frontera

De rivier Guadalevín splitst Ronda in twee delen en heeft er een diepe kloof uitgesneden. Drie bruggen zijn er over gebouwd: de Puente Romano of Romeinse brug, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo of Nieuwe brug. We bezoeken het oude stadsgedeelte van deze zeer mooie stad. Heel belangrijk zijn hier de oude Plaza de toros, de kathedraal van Santa Maria La Mayor en natuurlijk het huis van Don Bosco. We gaan uiteraard vanaf de brug over de Tajo kijken naar het indrukwekkend en prachtig panoramisch uitzicht over de ravijn. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Jerez de la Frontera, een stadje met een historisch centrum waar de pracht van aristocratische paleizen met de typisch Andalusische huizen verenigd is. Uiteraard gaan we voor het avondmaal proeven van een goede sherry, de specialiteit van deze streek. Installatie in het **** hotel NH Avenida Jerez. 

Dag 3 • Sevilla

Vandaag staat een bezoek aan de stad Sevilla op het programma. Sevilla is in meerdere opzichten een bijzondere stad en wordt wel eens een groot openluchtmuseum genoemd. Verder is het de stad van de tienduizenden sinaasappelbomen, de stad waar de flamenco ontstond en de stad van de heerlijke tapas. Panoramische rondrit langs de mooiste plekjes zoals: de Plaza España, Park Maria Luisa, de Paviljoenen van de Expo 1929 en deze van de  wereldtentoonstelling 1992. Vrij middagmaal. Na de middag maken we een geleide wandeling doorheen de joodse wijk ‘Santa Cruz’. In deze wijk staat de belangrijke kathedraal van Sevilla met de Giralda klokkentoren. Veel bezienswaardigheden liggen in de onmiddellijke omgeving, waaronder de Real Alcázar, de Calle Santa Maria La Blanca en de Jardines de Murillo. In de smalle knusse straten van deze wijk zien we veel huizen in de Andalusische bouwstijl. 

Dag 4 • Cordoba

We rijden vanuit Jerez de la Frontera naar Cordoba, in het hart van Andalusië gelegen, aan de oevers van de Guadalquivir. Het meest indrukwekkende bouwwerk van de stad is de Mezquita, een enorme moskee met als middelpunt een kathedraal. Een bijzondere combinatie die we met onze eigen ogen moeten zien. De oude Joodse wijk is er ook  een toeristische attractie en staat op de Unesco van werelderfgoed lijst. Middagmaal. We brengen ook een bezoek aan  het Alcázar van Córdoba. Het fort was een van de belangrijkste verblijfplaatsen van Isabella van Castilië en Ferdinand II van Aragon. Installatie in het **** hotel NH Eurostars Conquistador.

Dag 5 • Granada - Benalmadena

Vandaag staat een bezoek aan Granada op het programma. Hier ontkomen we aan twee zaken niet: Alhambra en de vele studenten. Vanaf iedere plek in de stad schitteren in de verte de Koninklijke paleizen van het Alhambra. Geleide wandeling door de oude binnenstad. We bezoeken er de in de 16e eeuwse kathedraal ‘Santa Iglesia de Granada’ met veel barok elementen. Vrij middagmaal. De namiddag staat in het teken van de Alhambra paleizen. Deze behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers. De architectuur laat zich het best omschrijven als Moors met Renaissance invloeden. Sinds 1984 behoren deze culturele gebouwen tot Unesco werelderfgoed. In de late namiddag vertrekken we richting Costa del Sol voor installatie in het **** hotel Mac Puerto Marina.

Dag 6 * • Torremolinos

Vandaag genieten we van een vrije dag aan de Costa del Sol en wandelen tot Torremolinos. Van oorsprong een klein vissersdorpje is het in de tweede helft van de 20e eeuw uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. In de oude stad staat de Torre de Molinos, een verdedigingstoren waaraan Torremolinos zijn naam dankt. Vrij middagmaal. De jachthaven van Benalmádena staat bekend als een heel belangrijke jachthaven, vooral ‘s avonds is het er erg gezellig door de vele winkeltjes, bars en restaurants. 

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Dag 7 • Casares - Puerto Banus

We rijden naar het idyllische witte bergdorp Casares. Spectaculair is het silhouet van het 15e eeuws kasteel boven het dorp en het kerkje met origineel kerkhof. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar Puerto Banus, dé plek van de internationale Jet Set. Al vele jaren is de jachthaven van Puerto Banus, de speeltuin voor de rijken en de plek om te zien en gezien te worden. 

Dag 8 • Cartama - Malaga

Na het ontbijt bezoeken we het bedevaartsoord Cartama met het kerkje Virgen de los Remidios. De legende leert ons dat de Andalusiër de beklimming naar het kerkje op handen en voeten over de kasseistenen doet. Malaga wordt veel bezocht door toeristen die oude bouwwerken, de nostalgische pleinen en vooral de Spaanse cultuur waarderen. De prachtige en sierlijke kathedraal van Malaga werd tussen de 16e en 18e eeuw gebouwd. In het bouwwerk zijn duidelijke barokke en renaissance kenmerken te bespeuren. Tegenover de kathedraal ligt het  bisschopplein ‘Plaza del Obispo’, met in het midden een oude fontein uit 1785. Vrij middagmaal. Omstreeks de 11e eeuw werd het fort Alcazaba, op een strategische plek in Malaga gebouwd. Doordat het op de heuvel Gibralfaro ligt steekt het boven de rest van de stad uit en genieten we van een wijds panorama over de stad.

Dag 9 • Benalmadena Pueblo - Mijas

Er is eigenlijk een wereld van verschil tussen Benalmadena met de jachthaven en Benalmadena Pueblo. Pueblo is klein, pittoresk, perfect gerestaureerd en een oase van rust. Mijas heeft nog veel van haar oude charme bewaard, met de vele kleine witte huisjes die tegen de heuvel aangeplakt lijken. Een schilderachtige traditie zijn de ezeltaxi’s, die in lijn opgesteld staan op het centrale plein. Vrij middagmaal. Nadien rijden we terug naar Benalmadena. 

Dag 10 • Benalmadena

Vandaag genieten we van een heerlijke vrije dag. We kunnen wandelen en kuieren langs de strandpromenade of zalig nietsdoen en gebruik maken van de hotelfaciliteiten. 

Dag 11 • Malaga - België

We rijden naar de luchthaven van Malaga voor onze vlucht naar België.

HOTELS ****

Mac Puerto Marina Benalmadena ****

Algemeen: het hotel ligt naast de levendige jachthaven van Benalmádena en biedt een buitenzwembad, gratis WiFi in de hele accommodatie en een 24-uursreceptie. Het animatieprogramma biedt 6 avonden per week shows en livemuziek.

Kamers: de kamers beschikken over airconditioning, satelliettelevisie en een balkon of terras. Alle kamers zijn voorzien van een plafondventilator, een kluisje en een minibar met een selectie van gratis welkomstdrankjes. De kamers zijn ingericht met een bureau en een kledingkast en de eigen badkamer beschikt over een haardroger en gratis toiletartikelen.

Maaltijden: uitstekende maaltijden in buffetvorm.

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren. 

  • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug 
  • Vlucht van Brussel naar Malaga en terug 
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar 
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 11e dag ontbijt 
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: Sherry in Jerez de la Jerez de la Frontera, Rondrit Sevilla, Wandeling Joodse wijk ‘Santa Cruz’ Sevilla, Alcázar van Córdoba, Bezoek Alhambra, Geleide wandeling binnenstad Granada, Rondrit Malaga
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België