Almabtrieb

Almabtrieb

Het Almabtrieb festival is één van de belangrijkste evenementen op de Tiroolse kalender. In het begin van de herfst keren duizenden koeien en schapen van de hooggelegen bergweide terug naar hun stallen in de vallei. Deze drijftocht gaat gepaard met een oude boerentraditie uit de Alpen en wordt op grote schaal gevierd met een kleurrijk festival.

Dag 1 • België – Ulm

Via de autosnelwegen rijden we richting Trier. Nadien zetten we onze weg verder langs Karlsruhe en Stuttgart naar Ulm. Installatie in het ***hotel Seligweiler. 

Dag 2 • Ulm – Kufstein - Finkenberg

In de voormiddag rijden we naar Kufstein. Dit vestingstadje wordt bezongen als “die Perle Tirols”, de parel van Tirol. Een imposante burcht, waarin ook het heldenorgel staat, domineert het stadsbeeld. In de namiddag rijden we naar Finkenberg voor installatie in het ***hotel Finkenbergerhof.

Dag 3 • Achensee - Rattenberg - Kramsach

In de voormiddag rijden we naar Pertisau aan de Achensee waar we een facultatieve boottocht maken (± € 10 pp). Aansluitend naar Rattenberg, het oudste en kleinste dorp in Tirol, maar zeer bekend om het glas en kristal. In de namiddag rijden we naar het Tiroler Bauernhöfe Museum in Kramsach voor een facultatief bezoek (± € 8 pp). In dit openluchtmuseum zijn 14 boerderijen uit verschillende Tiroolse regio’s verenigd, waardoor we een goed beeld krijgen van de verschillende bouwstijlen in Tirol.

Dag 4 • Almabtrieb festival

Vandaag rijden we naar Hintertux om het jaarlijkse Almabtrieb festival van kortbij mee te maken. Het vee wordt versierd met kleurrijke bloemen, grote koebellen en andere decoraties. Een bont versierde tooi is een teken dat het seizoen goed is verlopen. Hoe uitbundiger de dieren getooid zijn, des te beter was het seizoen en des te groter is het aansluitende feest. We genieten van de Tiroolse sfeer met de plaatselijke fanfare, dansgroepen in traditionele kleding en marktkramen die lokale specialiteiten verkopen. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel. 

Dag 5 • Pill - Innsbruck

In de voormiddag rijden we naar Pill voor een facultatief bezoek aan het Schnapsmuseum (± € 10 pp). We leren hoe Schnaps gedistilleerd wordt en kunnen uiteraard ook proeven. Aansluitend rijden we naar de historische hoofdstad van Tirol: Innsbruck. We maken kennis met de stad en wandelen langs o.a. de Maria-Theresiastrasse, de Hofkirche en de Wiltener basiliek, een pronkjuweel van Tiroolse rococo. Nadien is er vrije tijd om de stad verder te verkennen. 

Dag 6 • Finkenberg – België

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Finkenberg. Via de Oostenrijkse en Duitse autosnelwegen richting België.

 

HOTEL FINKENBERGERHOF***

Ligging: vlakbij het dorpscentrum van Finkenberg

Uitrusting: gezellig hotel met bar, restaurant, tuin, lift, spa met stoombad, Finse sauna, infraroodcabine, ontspanningsruimte, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met badkamer met bad of douche, haardroger, toilet, telefoon, tv, kluisje, gratis

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uiterst verzorgde 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension van de 1e dag avondmaal tem 6e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België