Ahr- & Moezelvallei

Ahr- & Moezelvallei

Dag 1• België - Ahrweiler - Brauneberg
In de voormiddag rijden we naar Altenahr waar gespleten rotsen en steile zonnige wijnbergen de Ahr tot haar engste bochten dwingen. Aansluitend rijden we langs het wijndorp Mayschoss naar het volledig ommuurde Ahrweiler, het mooiste en populairste plekje langs de Midden-Ahr. De stadsmuur en de 4 stadspoorten geven het plaatsje een middeleeuws karakter. In de gotische Sint-Laurentiuskerk ontdekken we authentieke 14e-eeuwse muurschilderingen. Ahrweiler is vooral een openluchtmuseum waar we gezellig kunnen rondslenteren. Nadien gaat het verder naar onze verblijfsplaats Brauneberg.


Dag 2 • Trier - Bernkastel-Kues
In de ochtend rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland en alom bekend om zijn Porta Nigra, een Romeinse stadspoort. De ambiance stijgt als we de Hauptmarkt naderen. Schilders, portrettekenaars, juwelenstalletjes en bloemenverkoopsters trekken de aandacht. Straatartiesten voeren een act op en de drukke bedrijvigheid wordt gadegeslagen vanaf overvolle terrasjes. ’s Namiddags rijden we een stukje door het Moezeldal naar Bernkastel-Kues, een zeer drukbezochte oude en schilderachtige stad, gelegen te midden van de grootste en de beste wijngebieden in het stroomgebied van de Midden-Moezel. We sluiten deze dag dan ook af met een facultatieve wijndegustatie (± € 7 pp).


Dag 3 • Brauneberg - Beilstein - Cochem - België
Voor de middag rijden we naar Beilstein, waar we genieten van de pure romantiek dat dit wijndorpje uitstraalt. We maken een facultatieve boottocht (± € 11 pp) naar Cochem. Cochem is een gezellig en karakteristiek Moezelstadje met alle kenmerken die daar bij horen: wijn, steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burcht en in het stadje zelf een marktplein en pittoreske straatjes en steegjes met vakwerkhuizen. Het stadsbeeld wordt beheerst door de Reichsburg. Na de middag rijden we terug naar België.

HOTEL ZUR GRAFSCHAFT***

Ligging: gelegen in het dorpje Brauneberg op amper 150 meter van de Moezel

Uitrusting: gevestigd in een traditioneel vakwerkhuis en beheerd door een familie, receptie, restaurant, tuin, gratis wifi in openbare ruimtes, eenvoudig ingerichte kamers, badkamer met douche en toilet, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België