Abruzzen, het land van bloemen, beren & heremieten

Abruzzen, het land van bloemen, beren & heremieten

Dag 1 • België - Rome - Sulmona

We nemen onze vlucht naar Rome. Indien de vluchturen het toelaten maken we een stop in een juweeltje van een opgraving, Alba Fucens. In Rosciolo dei Marsi houden we nog even halt aan het pittoreske romaans kerkje alvorens we naar Sulmona rijden waar we logeren in het ****hotel Santacroce.

Dag 2 • Rocca Calascio - Campo Imeratore - Gran Sasso

In de voormiddag passeren we langs Rocca Calascio, een klein middeleeuws dorp, vanaf het kasteel een adembenemend uitzicht. Het prachtige landschap diende o.a. als decor voor twee films: Lady Hawke en The Name of the Rose. We nemen ons middagmaal in een rifugio op Campo Imperatore en rijden vervolgens door een adembenemend landschap tot aan de top van de Gran Sasso.

Dag 3 • Aquila 

Na ons ontbijt rijden we naar Aquila, de belangrijkste stad van Abruzzo. De stad werd wederopgebouwd na de zware aardbeving van 2009 en is gekend om zijn fontein met 99 kranen alsook voor zijn statige paleizen en kerken. Met een plaatselijke gids maken we een boeiende wandeling door de stad (facultatief ± € 5 pp). We brengen ook een facultatief bezoek aan het bekende oratorium van Bominaco met mooi fresco’s (± € 4 pp).

Dag 4 • Sulmona

Vandaag rijden we naar Sulmona. Dwars door Sulmona loopt het indrukwekkende aquaduct met 21 bogen. In dit middeleeuwse stadje maken we ook kennis met de cultuur van de suikerbonen en van de Romeinse dichter Ovidius. Na ons middagmaal brengen we Te Vittorito nog een facultatief bezoek aan een plaatselijke wijnbouwer met uiteraard een uitgebreide degustatie van de heerlijke lokale wijnen (± € 22 pp).

Dag 5 • Vasto - Costa dei Trabocchi - San Giovanni in Venere 

We beginnen onze dag met een bezoek aan Vasto, gelegen op een heuvel bij de zee. Hier flaneren we o.a. langs het kasteel, de verdedigingstorens, de kathedraal en het Palazzo d’Avoles. We houden even halt bij de Punta Aderci waar de kust zich op zijn ruigst vertoont. We vervolgen onze tocht langst de Costa dei Trabocchi. Na de middag bezoeken we San Giovanni in Venere, een abdij gelegen op een heuvel beplant met olijfbomen. Van hieruit hebben we o.a. zicht op de toppen van de Gran Sasso, het natuurpark Majella en de Adriatische kust.

Dag 6 • Scanno - Anversa - Villalago 

We trekken door de het gebied van de Majella, ook de moederberg genoemd en bezoeken er enkele authentieke dorpen zoals Scanno en Anversa degli Abruzzi. Vanuit Sulmona maken we een mooie rondrit langs Castel di Sangro, het meer van Barrea, de Passo Godi, het meer van Scanno en de gola di Sagittario. Indien mogelijk houden we even halt bij het kluizenaarshol aan het meer van San Domenico.

Dag 7 • Fara San Martino - Taranta Peligni - Palena 

We rijden naar Fara San Martino voor een wandeling door de machtige kloof en bezoeken de ruïnes van het Benedictijnerklooster. Na ons Middagmaal rijden we naar Palena waar we het indrukwekkende klooster bezoeken. Het ligt als een altaar op de punt van een hoge berg (facultatief ± € 5 pp).

Dag 8 • Rome - België

Indien de vluchturen toelaten bezoeken we nog de site van Alba Fucens. Hier zien we de restanten van de oude stad aan de voet van de Monte Velino. Daarna verder naar de luchthaven van Rome voor onze vlucht naar Brussel.

HOTEL SANTACROCE****

Ligging: aangenaam hotel gelegen in de natuur met mooi uitzicht op de bergen en op een paar minuten van het centrum van Sulmona

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, restaurant, bar, zwembad. Ruime kamers met badkamer, airco, TV en gratis Wifi

Maaltijden: rijkelijk ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden met water en wijn inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vlucht Rome heen en terug
  • Transfers en rondrit met plaatselijke autocar.
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België.