Abruzzen, het land van bloemen, beren & heremieten

Abruzzen, het land van bloemen, beren & heremieten

Dag 1 • België – Rome – Sulmona

We nemen onze vlucht naar Rome. Indien de vluchturen het toelaten maken we een stop in een juweeltje van een stadje, Alba Fucens. In Rosciolo dei Marsi houden we nog even halt aan het pittoreske romaans kerkje alvorens we naar Sulmona rijden waar we logeren in het ****hotel Santacroce.

Dag 2 • Rocca Calascio – Campo Imeratore 

In de voormiddag passeren we langs Rocca Calascio, een klein middeleeuws dorp, met vanaf het kasteel een adembenemend uitzicht. Het prachtige landschap diende o.a. als decor voor twee films: Lady Hawke en The Name of the Rose. We trekken verder naar Campo Imperatore, een hoogvlakte op 1800 meter, ook wel het kleine Tibet genoemd.

Dag 3 • Aquila 

Na ons ontbijt rijden we naar Aquila, de belangrijkste stad van Abruzzo. De stad werd wederopgebouwd na de zware aardbeving van 2009 en is gekend om zijn fontein met 99 kranen alsook voor zijn statige paleizen en kerken. Met een plaatselijke gids maken we een boeiende wandeling door de stad (facultatief ± € 5 pp). We brengen ook een facultatief bezoek aan het bekende oratorium van Bominaco met mooi fresco’s (± € 4 pp).

Dag 4 • Sulmona

Vandaag rijden we naar Sulmona. Dwars door Sulmona loopt het indrukwekkende aquaduct met 21 bogen. In dit middeleeuwse stadje maken we ook kennis met de cultuur van de suikerbonen. Na ons middagmaal brengen we nog een facultatief bezoek aan een plaatselijke wijnbouwer met uiteraard een uitgebreide degustatie van de heerlijke locale wijnen (± € 22 pp).

Dag 5 • Vasto – Costa dei Trabocchi – San Giovanni in Venere 

We beginnen onze dag met een bezoek aan Vasto, gelegen op een heuvel bij de zee. Hier flaneren we o.a. langs het kasteel, de verdedigingstorens, de kathedraal en het Palazzo d’Avoles. We houden even halt bij de Punta Penna waar de kust zich op zijn ruigst vertoont. We vervolgen onze tocht langst de Costa dei Trabocchi. Na de middag bezoeken we San Giovanni in Venere, een abdij gelegen op een heuvel beplant met olijfbomen. Van hieruit hebben we o.a. zicht op de toppen van de Gran Sasso, het natuurpark Majella en de Adriatische kust.

Dag 6 • Scanno – Anversa – Villalago 

Deze voormiddag vangen we aan in het gebied van de moederverg met twee van de mooiste dorpen van Italië, Scanno en Anversa degli Abruzzi. We maken in beide dorpjes een wandeling met onze gids. Ons middagmaal nemen we in een typische Agri Turismo. Na de middag rijden we naar Villalago. Hier bewonderen we naast het gezellige dorp ook het meer San Domenico en bezoeken het kluizenaarshol van de heilige.

Dag 7 • Fara San Martino – Taranta Peligni – Palena 

We rijden naar Fara San Martino voor een wandeling door de machtige kloof en bezoeken de ruïnes van het Benedictijnerklooster. Na ons middagmaal rijden we eerst tot in Palena. Hier zien we het indrukwekkende klooster dat als een altaar op de punt van een rots ligt. Nadien trekken we verder naar Palena. Hier nemen  we de kabelbaan naar de Grotta del Calvone, een grot hoog in een berg (facultatief ± € 5 pp).

Dag 8 • Ostia – Rome – België

Indien de vluchturen toelaten brengen we nog een bezoek aan Ostia. Hier zien we de restanten van een Romeinse stad. Daarna verder naar de luchthaven van Rome voor onze vlucht naar Brussel.

HOTEL SANTACROCE****

Ligging: aangenaam hotel gelegen in de natuur met mooi uitzicht op de bergen en op een paar minuten van het centrum van Sulmona

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, restaurant, bar, zwembad. Ruime kamers met badkamer, airco, TV en gratis Wifi

Maaltijden: rijkelijk ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden met water en wijn inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vlucht Rome heen en terug
  • Transfers en rondrit met plaatselijke autocar.
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België.