Abruzzen, de lokroep van de zee & de Gran Sasso

Abruzzen, de lokroep van de zee & de Gran Sasso

Dag 1 • België - Luzern

We rijden via Luxemburg, Metz en Straatsburg naar Zwitserland waar we overnachten in het ***Hotel Holiday Inn Express Kriens.

Dag 2 • Luzern - Brisighella - Forli

Op onze weg naar Forli passeren we het prachtige Lago Maggiore. We maken een scenische rit over de Gottard pas en houden in de namiddag nog even halt bij één van de mooiste dorpen van Italië, Brisighella, dat zijn middeleeuwse karakter nog volledig heeft behouden. Tegen de avond nemen we onze intrek in het ****Grand hotel Forli. 

Dag 3 • Forli - Ascoli Piceno - Silvi Marina

Net voor de grens met Abruzzo ligt Ascoli Piceno, de stad van Travertijn. We wandelen langs de Piazza Arringo, het oudste monumentale plein waar zich de Duoma di Sant’ Emidio bevindt, het aartsbisschoppelijk paleis omgeven door mooie fonteinen. Vervolgens begeven we ons naar de Piazza del Popolo, het plein van het volk, omgeven door arcaden. We genieten van wat vrije tijd, een likeurtje bij Anisetta Meletti of een puntzakje gevulde olijven, de lokale specialiteit. In de late namiddag brengt de chauffeur ons naar Silvi Marina waar we verblijven in het ****hotel Abruzzo Marina.

Dag 4 • Atri - Civitella del Tronto

De historische stad Atri wordt omgeven door een ruig landschap van canyons. De nabijgelegen Duomo en het hertogelijk paleis verdienen onze aandacht. Civitella del Tronto is een burchtstadje met de grootste burcht van de Bourbons, strategisch gelegen in een bijzonder fraaie omgeving (facultatief ± € 6 pp).

Dag 5 • Rocca Calascio - Campo Imperatore - Gran Sasso

In de voormiddag begeven we ons naar Calascio. Een navette brengt ons naar de Rocca vanwaar we een adembenemend uitzicht hebben op het overweldigende landschap. Deze burcht diende o.a. als decor voor twee films: Lady Hawke en The Name of the Rose. Op Campo Imperatore - een hoogvlakte op 1800 meter hoogte - genieten we van een vrij middagmaal in een echte ‘rifugio’. We rijden nadien verder tot aan de voet van de Corno Grande, de hoogste top van het bergmassief Gran Sasso, waar een indrukwekkend uitzicht op ons wacht.

Dag 6 • Vasto - Costa dei Trabocchi - San Giovanni in Venere

We bezoeken Vasto, gelegen op een heuvel nabij de zee. Hier flaneren we o.a. langs het kasteel, de verdedigingstorens, de kathedraal en het Palazzo d’Avalos. We houden even halt bij de Punta Penna waar de kust zich op zijn ruigst vertoont. We vervolgen onze tocht langs de Costa dei Trabocchi. Na de middag bezoeken we San Giovanni in Venere, een abdij gelegen op een heuvel beplant met olijfbomen. Van hieruit hebben we o.a. zicht op de toppen van de Gran Sasso, het natuurpark Majella en de Adriatische kust.

Dag 7 * • Sulmona - Anversa degli Abruzzi - Scanno

Dwars door Sulmona loopt het indrukwekkende aquaduct met 21 bogen. In dit middeleeuwse stadje maken we ook kennis met de cultuur van ‘confetti’, de lokale lekkernij die lijkt op onze suikerbonen. We nemen ons middagmaal in Anversa degli Abruzzo, een bergdorp met prachtig uitzicht op een kloof. Via de Sagittariokloof zetten we onze rit verder naar het meer van Scanno, omgeven door een prachtige natuur. Het ideale plekje om er even te rusten of een korte wandeling te maken.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Isole Tremiti

Vanuit Termoli vertrekken we met de boot naar de Tremitische eilanden. Deze Italiaanse archipel bestaat uit vijf eilanden en maakt deel uit van het Nationaal Park Gargano (facultatief ± € 60pp). Het zeewater dat de eilanden omringd is kraakhelder en heeft de status van een maritiem natuurreservaat. We bezoeken een tweetal eilanden en genieten van een ontspannende dag.

Dag 9 • Ancona - Mondaino - Forli

We verlaten Abruzzo en trekken door de regio Le Marche. Onze eerste stop is Ancona, een stad met een zeehaven, gelegen aan de Adriatische Zee. De kathedraal zou volgens overleveringen op de plaats van een tempel gewijd aan Venus staan. Na een stadswandeling zetten we koers naar Mondaino waar ons een verrassend onthaal wacht. Deze avond overnachten we opnieuw in het ****Grand hotel Forli. 

Dag 10 • Forli - Dozza - Luzern

Vooraleer we onze terugweg aanvatten, maken we een tussenstop te Dozza, één van de mooiste dorpen van Emilia–Romagna. Dozza is gekend voor zijn kleurrijke muren, zijn street art en zijn Rocca in de vorm van een scheepskiel. Na dit leuke intermezzo zetten we onze terugreis in richting Luzern voor een overnachting in het ***Hotel Holiday Inn Express Kriens.

Dag 11 • Luzern - België

Vanuit het Zwitserse Luzern keren we terug naar België.

 

 

Hotels *** & ****

Ligging: de meeste hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: hotels met restaurant, bar, lift, zwembad, soms fitness, wifi, comfortabel ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv en airco

Maaltijden: Italiaans ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension vanaf de 1edag het avondmaal t.e.m. de 11e dag het ontbijt en 1 middagmaal op dag 7

• Navette dag 5, inkom abdij San Giovanni dag 6

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België