Abdij van Villers & Namen

Abdij van Villers & Namen

De abdij van Villers is een voormalige cisterciënzerabdij gelegen in Villers la Ville, waarvan bijzondere indrukwekkende ruïnes bewaard zijn gebleven. De abdij werd gesticht in 1146 en kende zijn bloeiperiode in de 13e eeuw met een gemeenschap van meer dan 100 monniken. Nadien brengen we een bezoek aan de hoofdstad van het Waalse Gewest: Namen

Voormiddag: De abdij van Villers La Ville is een topbezienswaardigheid. Deze tijdloze site is één van de meest volledige van Europa. Met een audiogids wandelen we door de indrukwekkende ruïnes. We krijgen een kijk op 900 jaar geschiedenis en kennis op alle domeinen zoals architectuur, dagelijks leven en waterbeheersing. Natuurlijk vergeten we de prachtige tuinen niet. 

Middag: Het 3-gangen middagmaal nemen we in Namen.

Namiddag: Na ons lekker middagmaal brengen we een bezoek aan Namen, hoofdstad van de provincie Namen en het Waalse Gewest. Namen, kind van de stroom, is een ongelooflijk charmante stad. Het centrum ligt bezaaid met winkelwandelstraatjes, ideaal om te kuieren langs boetiekjes of langs het water. Het zijn vooral de oude wijken die een onuitwisbare stempel drukken op deze stad. Er zijn heel wat architecturale pareltjes zoals het theater, het belfort en het archeologisch museum, zonder hierbij de vele kerken te vergeten zoals de majestueuze kathedraal van Saint Aubain, de kerken Saint-Loup en Saint-Jean-Baptiste. Na de stadswandeling met onze gids nemen we nog even vrije tijd.

Avond: Het vertrek in Namen is voorzien omstreeks 18u00.

 

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek abdij van Villers La Ville
  • Middagmaal
  • Stadswandelling in Namen
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen