Abdij van Stavelot & Wildpark Van Coo

Abdij van Stavelot & Wildpark Van Coo

Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van één van de oudste kloosterfundamenten van België of die van het mooiste racecircuit ter wereld of dat u zich wilt onderdompelen in het artistieke universum van een van de opvallendste personages uit de 19e eeuw, de dichter Guillaume Apollinaire: kom de Abdij van Stavelot ontdekken en maak kennis met dit monument dat op de erfgoedlijst van Wallonië staat. Nadien trekken we in de natuur en bezoeken het wildpark van Coo, tevens gekend van de beroemde watervallen.

Voormiddag: Bij aankomst in de Abdij van Stavelot worden we ontvangen met een lekkere kop koffie. Daarna gaan we op verkenning in de voormalige abdij van de Benedictijnen monniken. We ontdekken de eeuwenoude kelders van de abdij. Onder de eeuwenoude gewelven vinden we het museum van het autocircuit van Francorchamps. Een grote collectie racewagens, moto’s en foto’s vertellen ons alles over het mooiste circuit van de wereld. Wie meer de geschiedkundige toer op wil, kan zijn hart ophalen in het Historisch museum van het vorstendom Stavelot-Malmédy en de artistieke liefhebbers vinden er alles over het leven van Guillome Apollinaire.

Middag: We genieten van een lekker middagmaal in de Abdij van Stavelot.

Namiddag: We rijden met onze autocar naar Coo. Dit gezellige plaatsje in de Ardennen is vooral gekend voor zijn beroemde watervallen. Met een leuk treintje brengen we een bezoek aan het wildpark van Coo. We rijden door dit mooi stukje natuur en zien everzwijnen, herten en zelfs wolven. Na de rondrit worden we nog getrakteerd op een koffie met een lekker stukje taart. Nadien nemen we nog even vrije tijd aan de watervallen.

Avond: Omstreeks 18u00 vertrekken we naar onze afstapplaatsen.

 

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Ontvangst met koffie
  • Bezoek aan de abdij van Stavelot en zijn tentoonstellingen
  • Middagmaal
  • Bezoek aan wildpark van Coo
  • Koffie met taart
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen