Stamgastenreis: lachen, gieren & brullen

Stamgastenreis: lachen, gieren & brullen

De Stamgastenreis was in 2017 een grandioos succes. Dit jaar bezoeken we de Opaalkust met de kliffen van Cap Griz Nez. We logeren in Oostend, de koningin van onze badsteden. Ook een bezoek aan Doornik, met het Belfort en de Lakenhalle staan op ons programma. s Avonds is het lachen,gieren, brullen met de beste humorshow. Even alle zorgen vergeten. Doen !!!!

Dag 1België

In de vroege morgen pikken we de mensen op en rijden met onze gids naar Calais voor een vrije koffiestop. Nadien kort bezoek aan Calais. Nadien rijden we naar Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez . In het midden van de Opaalkust liggen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez, 2 vooruitstekende kapen die dankzij hun indrukwekkende krijtrotsen een echte toeristische trekpleister zijn, ondanks het feit dat ze respectievelijk, slechts 50 en 135 meter boven de zeespiegel liggen. Vanop de kliffen kan je bij goed weer makkelijk de krijtrotsen zien van de Engelse Kust.We stappen eens uit aan één van de Kapen. Nadien rijden we door naar het mooie Boulogne sur Mer voor een vrij middagmaal. In de namiddag uitgebreid bezoek met gids en vrije tijd tot 16u30. Boulogne-sur-Mer bestaat uit een historische bovenstad en een moderne benedenstad. Beneden vind je het bekende Nausicaa en boven de basiliek Notre-Dame en het kasteel waarmee alles begon in Boulogne-sur-Mer. Het kasteel, dat nu een museum is, dateert uit de 13de eeuw en is het eindpunt van een mooie wandeling op de vestingen van het oude Boulogne-sur-Mer. We wandelen vanuit de benedenstad en van zodra we boven komen stappen we direct op de vestingen. Je wandelt boven de toegangspoorten naar het kasteel en de basiliek om dan in de toeristische binnenstad te komen. Genieten is de boodschap vooraleer je terug de poort uitwandelt en in het drukke ‘nieuwe’ stadsdeel van Boulogne-sur-Mer terecht komt. Daarna begeven we ons naar Oostende voor incheck hotel en avondbuffet dranken inbegrepen. Van 20u30 tot 23u30 is er een avond lachen gieren en brullen met niemand minder dan Animolly, Les Folles de Gand, Dirk van Vooren en Patrick Onzia. Overnachting in ons hotel.

Dag 2  België

Van 07u30 tot 09u00 is er een ontbijtbuffet. Om 09u30 vertrekken we naar Doornik via Mont St-Aubert waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad. Vrij middagmaal. Na de middag uitgebreid bezoek aan Doornik met onze gids en vrije tijd tot 17u30. Doornik of Tournai is altijd een belangrijke stad geweest en dat merk je meteen als je op de Grote Markt staat. Het Belfort, de Lakenhalle en de kathedraal staan niet in verhouding tot de omvang van deze stad van 30.000 inwoners. Doornik is een van de oudste steden van België en dat zal je merken bij blootgelegde opgravingswerken. Het is een stad aan de Schelde, dus strategisch vrij belangrijk en kreeg daarom ook middeleeuwse stadsomwalling. Tijdens de wandeling komen we langs restanten uit die periode.

VAYAMUNDO OOSTENDE

Ligging: gelegen op de dijk van Oostende

Uitrusting: hotel club met receptie, lift, restaurant, bar, terras, fitness, sauna, tropisch verwarmd binnenzwembad, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen buffetmaaltijd met drankenbuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Verblijf in halfpension, alle dranken inbegrepen
  • Humoristische show
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België