Porto

Porto

De pittoreske bootjes op de Douro, de kleurrijke huisjes en de glooiende wijngaarden die de stad omringen, deze beelden van Porto stralen charme uit. Wandel langs de rivier, drink een porto en geniet van de talloze monumenten en de gemoedelijke Portugese sfeer.

Dag 1 • België - Porto

We nemen onze vlucht naar Porto. Afhankelijk van onze vluchturen maken we een eerste verkennende tocht door de stad met een toeristisch treintje en brengen we aan de oevers van de Douro een begeleid bezoek aan een Portohuis. Uiteraard krijgen we hier de gelegenheid om de beroemde Porto te proeven.

 

Dag 2 • Porto

In de ochtend nemen we de metro voor een rit over de Dom Louis Brug en brengen we een uitgebreid bezoek aan de Sé Kathedraal do Sao Francisco, één van de weinige restanten uit het Porto van de middeleeuwen. In de 17e en 18e eeuw werd de binnenkant van de kerk volledig bedekt met fijn houtsnijwerk. Nadien brengen we een bezoek aan de Santa Clara kerk en het Säo Bente treinstation. Het station is vooral een bezoek waard omwille van de 20.000 azulejos (blauwkleurige tegeltjes) in de stationshal. We zetten onze weg verder naar de Rua da Santa Catarina, de winkelstraat van Porto met de overdekte Mercado Bolao en Café Imperial. In de namiddag brengen we een facultatief bezoek aan het Casa da Musica (± € 6 pp) of gaan we shoppen. ’s Avonds kunnen we in het kader van het halfpension genieten van de melancholische fado muziek in een plaatselijk restaurant (te reserveren bij boeking).

 

Dag 3 • Porto

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Igreja do Carmo. Deze 18e-eeuwse barrokkerk valt vooral op door het indrukwekkende tableau van blauwe azulejos waarmee de buitenzijde versierd is. We zetten onze verkenning voort en bezoeken de Livraria Lello, de oudste boekenwinkel van Porto die ook wel eens de mooiste boekenwinkel ter wereld wordt genoemd. Nadien worden we overdonderd door het interieur in graniet en marmer van de Igreja dos Clérigos kerk en bezoeken we het Palacio da Bolsa, het beursgebouw. In de namiddag steken we de rivier over naar Villa Nova de Gaia en genieten met volle teugen van een boottocht op de Douro
(± € 14 pp) of van een porto op een van de terrasjes.

 

Dag 4 • Porto - België

Afhankelijk van onze vluchturen, genieten we nog van wat vrije tijd in de stad vooraleer we onze transfer naar de luchthaven nemen.

 

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen

HOTEL VILA GALE PORTO****

Ligging: in het centrum van Porto, op 300m van het metrostation en op 10 min van de winkelstraat Rua de Santa Catarina

Uitrusting: modern hotel met receptie, liften, restaurant, pianobar, binnenzwembad, gratis wifi in openbare ruimtes

Kamers: badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger, telefoon, radio, tv, minibar en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vlucht Porto heen en terug
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven met een plaatselijke autocar, alle andere verplaatsingen te voet of met het openbaar vervoer.
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België