Kerstsfeer in Wenen

Kerstsfeer in Wenen

In Wenen staan geschiedenis, architectuur en klassieke muziek centraal, maar ook de kerstperiode. De stad is dan betoverend mooi en straalt kerst uit met sfeervolle verlichting en traditionele kerstmarkten. De geur van kerstkoekjes en de klanken van zangkoren en blaaskapellen zorgen voor een sfeervolle kerststemming.

Dag 1 • België - Deggendorf 

Voor de middag rijden we richting Keulen en Frankfurt. ‘s Namiddags gaat het langs Würzburg en Nurnberg naar Deggendorf voor installatie in het ****Parkhotel Deggendorf (of gelijkwaardig)

 

Dag 2 • Deggendorf - Wenen - Unterkirchbach

We rijden via Linz en St Polten naar Wenen. Bij aankomst maken we een stadsrondrit langs de Ringstrasse met het stadhuis en het Stadtpark. In de namiddag bezoeken we facultatief de Opera (± € 6 pp) en de “Hofburg met de Silberkammer” (± € 12 pp). Aansluitend rijden we naar Altlengbach voor installatie in het ***hotel Das Steinberger.

 

Dag 3 • Wenen

Voor de middag bezoeken we facultatief het paleis Schönbrunn (± € 16 pp), vooral gekend als voormalig zomerpaleis van keizer Franz Joseph en Sissi, met prachtige pronkvertrekken in rococostijl, het koetsenmuseum en het weelderige slotpark. Aansluitend bezoeken we facultatief de Kaisergruft (± € 5 pp), waar bijna 150 familieleden van de Habsburgers begraven liggen. ‘s Namiddags wandelen we naar het oude hart van Wenen met de Stephansdom. Nadien hebben we vrije tijd om te genieten van de sfeer op de talrijke kerstmarkten. ’s Avonds wonen we facultatief een Walzer- und Operettekonzert (± € 25 pp) in Wenen bij.

 

Dag 4 • Wenen

In de voormiddag bezoeken we het “speelse Wenen” met o.a. de meer dan 250m hoge Donauturm (± € 7 pp), het Prater-park en het Hundertwasserhaus. Dit bizarre Weens wooncomplex bestaat uit rode, blauwe, gele en witte vlakken en de 52 appartementen verschillen allemaal van elkaar. Bovendien ontbreekt elke vorm van symmetrie of rechte lijnen. Na de middag is er vrije tijd om te shoppen, één van de talrijke musea te bezoeken of te kuieren op de kerstmarkt.

 

Dag 5 • Unterkirchbach - België

In de vroege ochtend verlaten we verlaten we het wienerwald en rijden rijden richting Duitsland. ’s Namiddags rijden we verder richting België.

HOTEL MARIENHOF***

Ligging: rustig gelegen in Unterkirchbach, in het hart van het Wienerwald

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, binnenzwembad, sauna, solarium, fitness, gratis wifi in de openbare ruimtes

Kamers: ruim ingericht met badkamer met douche, toilet en haardroger, tv, telefoon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België