Kerst in Maastricht & Valkenburg

Kerst in Maastricht & Valkenburg

Tijdens de kerstperiode is de binnenstad van Maastricht in kerstsfeer gehuld en in Valkenburg zijn de ondergrondse kerstmarkten een publiekstrekker. De romantische kerstsfeer in de uitgebreide gangenstelsels wordt versterkt door honderden lampjes en betoverende kerstdecoratie die de grotten een magisch tintje geven.

Dag 1 • België - Valkenburg

In de ochtend rijden we naar Valkenburg. Tijdens een stadswandeling maken we kennis met dit mooie stadje. Aansluitend brengen we een facultatief bezoek aan de kerstmarkt in de Fluweelengrot (± € 7 pp). De Fluweelengrot wordt in Charles Dickens stijl gehuld waardoor de grot een echt kerstsprookje wordt. In de namiddag genieten we van de kerstsfeer in Santa’s Village en de winkelstraten van Valkenburg. Vervolgens brengen we een vrij bezoek aan de kerstmarkt in de Gemeentegrot (± € 7 pp), de oudste kerstmarkt van Europa. De kerstmarkt zorgt voor een onvergetelijke kerstbelevenis.

 

Dag 2 • Maastricht

Vandaag brengen we de dag door in Maastricht. Na een wandeling door de stad hebben we vrije tijd om ons onder te dompelen in de kerstsfeer. Het Vrijthof is één van de vele gezellige trefpunten vol winterpret en kerstsfeer waarbij o.a. de grote schaatsbaan, de kerstmarkt en een reuzenrad het kloppende hart van Magisch Maastricht vormen. Verder stralen alle straten in het centrum een magische sfeer uit, aangevuld met prachtig gedecoreerde etalages die uitnodigen tot eindeloos shoppen.

Dag 3 • Luik - België

In de voormiddag rijden we naar Luik. We wandelen door het historische centrum en brengen een vrij bezoek aan de kerstmarkt. De kerstmarkt in Luik is de oudste en grootste kerstmarkt van België. De kerstmarkt telt maar liefst 200 chalets waar we alles kunnen kopen wat met kerst te maken heeft. ’s Avonds rijden we terug naar België.

HOTEL SCHAEPKENS VAN ST FIJT***

Ligging: in het centrum van de historische stad Valkenburg

Uitrusting: mooi hotel met lift, restaurant, bar, tuin, terras, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met badkamer met douche en toilet, haardroger verkrijgbaar aan de receptie, tv, telefoon, wekker, radio en gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België