Fietsen door het Saarland

Fietsen door het Saarland

In de driehoek Duitsland-Frankrijk-Luxemburg ligt Saarland. Jaarlijks volgen duizenden toeristen de bekroonde fietsroutes in deze regio waar een adembenemende natuur en mooie historische stadjes in harmonie samenvloeien. Een boeiend spel van contrasten verleent deze streek een heel eigen charme.

Dag 1 • België - Saarlouis - Besseringen - Weiler

(fietstocht ± 30 km) 1 fiets

In de voormiddag rijden we naar ons hotel in Weiler. In de namiddag rijden we naar Saarlouis, waar we na een kort bezoek onze fietstocht starten. We fietsen langs de Saar naar Besseringen en nadien fietsen we naar ons hotel.

Dag 2 • Obermosel: Kreuzweiler - Remich - Schengen - Sierck-Les-Bains (FR)

(fietstocht ± 40 km) 1 fiets

We starten onze fietstocht in Kreuzweiler en volgen een dalende route tussen de wijnvelden tot aan de Moezel. We volgen de oever van de Moezel en houden halt in Wormeldange en Remich. In de namiddag fietsen we naar Schengen. We brengen een vrij bezoek aan het Schengenmuseum. Aansluitend fietsen we verder langs de Moezel tot Sierck-Les-Bains in Frankrijk. We brengen een vrij bezoek aan dit authentieke stadje.

Dag 3 • Tholey - Bostalsee - Sankt Wendel

(fietstocht ± 40 km)  2 fietsen

Nadat we genoten hebben van het prachtige panorama op de Schaumberg (600m) fietsen we vanuit Tholey in dalende lijn naar de Bostalsee, het grootste meer van het Saarland. We fietsen rond de Bostalsee en vervolgens door prachtige bossen naar Sankt Wendel, waar we genieten van vrije tijd in het centrum.

Dag 4 • Weiler - Saarschleife - Mettlach - Saarburg - Weiler

(fietstocht ± 60 km)  1,5 fiets

Vandaag rijden we de meest bekende Saaretappe. Langs de wereldberoemde Saarschleife fietsen we naar Mettlach. Vervolgens genieten we van een bosrijke trip langs de Saar naar Saarburg. Na een kort bezoek aan het sprookjesachtig stadje met zijn burcht, waterval en drie watermolens, keren we langs de andere Saaroever en de Serriger wijnvelden terug naar Mettlach. 

Dag 5 • Borg - Saarburg - België 

(fietstocht ± 30 km) 1 fiets

Tijdens onze laatste fietsdag volgen we de dalende weg van de vallei van de Leukbach vanaf de beroemde Romeinse villa te Borg tot de monding in de Saar te Saarburg. Aansluitend fietsen we langs Ockfen, Ail en Biebelhausen tot het pittoreske en rustige eiland Kanzem. Om deze fijne vakantie af te sluiten brengen we een facultatief bezoek aan het Weingut Schafhausen. Nadien keren we terug naar België.

HOTEL LAUX***

Ligging: rustig gelegen in Weiler, op 3 km van de Alte Saar

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, restaurant, bar, terras

Kamers: comfortabel ingerichte kamers met douche, toilet en haardroger, internetaansluiting, gedeeltelijk balkon, meeste kamers bereikbaar met lift

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3- gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijt
  • Huurfietsen inbegrepen
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België