Fietsen door Drenthe

Fietsen door Drenthe

Ze staan er al vijftig eeuwen, maar ze hebben hun mysterieuze aantrekkingskracht nog niet verloren: de spectaculaire grafmonumenten te midden van de Drentse bossen, heidevelden en veengebieden. Duizenden kilometers fietspaden verbinden al deze bezienswaardigheden en belevenissen.

Dag 1 • België - Odoorn

(fietstocht ± 38 km)  1 fiets

Via de autosnelwegen rijden we naar het rustieke Odoorn. We starten onze fietstocht over de ruggengraat van de provincie Drenthe via het brinkdorp Exloo naar Borger, het kloppend hart van de hunebeddenstreek. Het dorp telt elf hunebedden, waaronder het grootste van Nederland. Onderweg naar Drouwen passeren we nog meer van deze grafheuvels en -monumenten. Op de terugweg naar Odoorn, gaan we even “Poolshoogte” nemen in het gelijknamige theehuisje.

Dag 2 • Odoorn - Nieuw-Amsterdam - Coevorden - Schoonebeek

(fietstocht ± 65 km)  1 fiets

Niet alleen wij, maar ook Vincent van Gogh hield van Drenthe. In 1883 schilderde hij de ophaalbrug over de 

Hoogeveensche Vaart. Vandaag fietsen wij over die brug en houden koffiepauze bij het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam. Daarna fietsen we verder naar Ganzenstad Coevorden, waar het enige kasteel van de provincie Drenthe te vinden is. In de namiddag fietsen we letterlijk óp de Duitse grens naar Schoonebeek.

Dag 3 • Odoorn - Orvelte - Westerbork - Odoorn

(fietstocht ± 65 km)  1 fiets

Vandaag staat het “groene hart van Drenthe” op het programma. We fietsen naar één van de mooiste dorpen van Nederland: Orvelte. Van hieruit zetten we koers naar Westerbork. Vanuit het kamp Westerbork hebben we eveneens zicht op de 14 parabolische antennes van Radiosterrenwacht Westerbork. Hierna fietsen we via het schapenpark van Odoorn terug naar ons hotel.

Dag 4  • Drouwen – Rolde – Schipborg - Drouwen

(fietstocht ± 65 km)  1 fiets

Vandaag verkennen we het wondermooi nationaal landschap 'De Drentsche Aa'. We rijden met de autocar tot in Drouwen vanwaar we onze fietstocht starten. We fietsen langs Nooitgedacht, Rolde, het Balloërveld, Oudemolen en Zeegse. Terug met de autocar naar ons hotel in Odoorn.

Dag 5 • Odoorn - Valthe - Emmen - Odoorn

(fietstocht ± 35 km)  1 fiets

We verlaten het hotel en fietsen via de Boswachterij Emmen naar Emmen, de grootste stad van Drenthe. Uiteraard brengen we een bezoek aan deze open, groene stad. Daarna keren we via Sleen terug naar ons hotel. Na de middag keren we met de autocar terug naar België.

HOTEL DE ORINGER MARKE***

Ligging: in het centrum van Odoorn

Uitrusting: receptie, lift, restaurant, bar, bowlingcentrum, sauna

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, radio, kluisje, tv, gratis wifi 

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijt
  • Huurfietsen inbegrepen
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België