Cruise IJsselmeer & Texel

Cruise IJsselmeer & Texel

Deze riviercruise voert ons langs de mooiste plaatsjes van Nederland. Denk maar aan Lelystad, Medemblik met zijn Friese meren, Harlingen of Hoorn. Deze riviercruise staat garant voor een gevarieerd en boeiend programma. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal.

Dag 1 • België - Lelystad - Medemblik

We rijden naar Lelystad waar we ‘s namiddags inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. ‘s Avonds meren we aan in Medemblik, het kleinste maar ook oudste stadje van West-Friesland.  Prachtige jachten en historische schepen leggen aan in de moderne haven van de historische binnenstad.

Dag 2 • Medemblik - Texel

We varen ’s ochtends over het IJsselmeer en de Waddenzee en meren aan in de vissershaven van Oudeschild op Texel. Texel heeft unieke natuurgebieden, oude polders waar duizenden schapen grazen, karakteristieke oude vissersdorpen, gezellige badplaatsen en natuurlijk een prachtig zandstrand met een lengte van maar liefst 30 km. In het pittoreske Oudeschild vinden we leuke winkels, tal van historische huisjes, restaurants, cafeetjes en gezellige terrassen.

Dag 3 • Texel - Harlingen - Hoorn

In de voormiddag bereiken we het karakteristieke havenstadje Harlingen. Harlingen is de negende stad van de Elfstedentocht. Dit karakteristieke havenstadje was vroeger de uitvalsbasis voor de walvisvaart. Zelfs op het barre Spitsbergen stond een ‘Harlinger traankokerij‘, waar de walvissen verwerkt werden. Harlingen heeft veel van zijn charme weten te behouden. In de namiddag meren we aan in Hoorn, een oud stadje met een rijke geschiedenis. Deze voormalige handelsstad was de thuishaven van de scheepsjongens van Bontekoe. De jongens zitten nu, in brons vereeuwigd op de kademuur, te kijken naar de horizon.

Dag 4 • Hoorn - Amsterdam - België

Rond de middag komen we aan in Amsterdam.  Aansluitend rijden we terug naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema aangepast worden.

 

MS RHINE PRINCESS***

Uitrusting: 4-dek schip, uitgerust met klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, fitnessapparatuur, souvenirshop, bar, lounge met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 13 m²) met individueel regelbare airco en verwarming, ruime badkamer met douche of bad en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv

Animatie: regelmatig livemuziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord

Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail, kapiteinsdiner

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar Lelystad en terug vanuit Amsterdam met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 4e dag het ontbijt (broodjesbuffet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen