Cruise hoogtepunten van het Noorden & St.-Petersburg

Cruise hoogtepunten van het Noorden & St.-Petersburg

Ontdek de prachtige, unieke cultuur van Sint-Petersburg of het verrassende karakter van de Baltische Staten. U zult verrast worden door hoofdsteden als Kopenhagen, Tallinn, Stockholm, Sint-Petersburg en Helsinki. Een cruise is een ideale manier om te reizen en te genieten van de prachtige landschappen en de culturele Noord-Europese steden.

Dag 1 • België - Warnemunde (Duitsland)

We worden heel vroeg in de ochtend thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 01u30 vertrekken we via verschillende snelwegen richting Warnemunde waar we ’s middags inschepen aan boord van het luxe ****cruiseschip MSC Orchestra. Installatie in de kajuiten.

Dag 2 • Warnemunde – Gdynia/Gdansk (Polen)

Gdansk is de belangrijkste zeehaven van Polen met een economie die wordt gedomineerd door de scheepsbouw, de chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. De stad is ook bekend als centrum voor de verwerking van barnsteen. Het heropgebouwde historische centrum, samen met zijn architectonische cocktail van gotische, renaissance en barokke monumenten, is de moeite waard om te voet te verkennen.  Een andere bezienswaardigheid van de stad is de Saint Mary’s Kerk, de trots van Gdansk en 's werelds grootste bakstenen kerk. De donkere binnenkant van het gebouw is groot genoeg voor maar liefst 25.000 mensen.

Dag 3 • Klaipeda (Litouwen)

Klaipeda is de derde stad van Litouwen. Vanwege de ijsvrije haven is Klaipeda de belangrijkste havenstad van het land. De stad werd zwaar geteisterd tijdens de tweede wereldoorlog, toen Klaipeda door de Duitsers gebruikt werd als basis voor hun onderzeeërs. Omdat de haven ’s winters ijsvrij blijft is de haven van Klaipeda van groot belang voor de ontwikkeling van de handel in Litouwen en de Europese Unie. In de oude stad, de kroon van de stad, is men volop bezig met restauratie. De met kinderkopjes aangelegde straten en de antieke lantaarnpalen geven een eigen uitstraling. 

Dag 4 • Riga (Letland)

Riga is een stad van contrasten. Het heeft zowel oosterse als westerse invloeden die in de hele stad terug te vinden zijn. Juist die tegenstellingen en het rijke verleden van Riga zorgen ervoor dat dit een stad is die vraagt om ontdekt te worden. In de oude binnenstad, die ook op de Unesco werelderfgoedlijst staat, zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden: de Jugendstilhuizen, het bezettingsmuseum en de Maria-kathedraal. Ook op art-nouveau gebied is er genoeg te zien. Riga is (nog) geen bekende toeristische bestemming, waardoor veel dingen spotgoedkoop zijn. De meeste winkels vinden we in het oude centrum.

Dag 5 • Tallinn (Estland)

Als een van de best bewaarde en allesomvattende middeleeuwse steden in Europa ademt de oude kusthoofdstad van Estland een romantische zweem geschiedenis uit. De kasseipleintjes van de schilderachtige oude stad zijn nog steeds in mysterie gehuld. Kronkelende steegjes in de schaduw van originele handelshuizen uit de 12e en 13e eeuw combineren er een overvloed aan goed beschermde middeleeuwse kerken met staatsgebouwen. Maar Tallinn, dat zich net iets meer dan een decennium geleden onder het juk van de Sovjet-Unie bevrijdde, is niet in het verleden blijven steken! Deze goed bewaarde stad en Unesco werelderfgoed is net zo progressief als elke andere Europese hoofdstad. Het maakt niet uit of we gaan winkelen, aan sightseeing doen of geschiedenis en cultuur gaan opsnuiven: dit decor met zijn sprookjesachtige architectuur zal ons sowieso betoveren!

Dag 6 & 7 • Sint-Petersburg (Rusland)

De Russische stad Sint-Petersburg wordt vaak het ‘Venetië van het noorden’ of het ‘Parijs van het oosten’ genoemd. Dit is dan ook een van de mooiste steden ter wereld! Van het Witte Nachten Festival in de zomer tot prachtige concerten, theater- en balletvoorstellingen op magische winteravonden… De stad heeft een bruisend cultuurleven dat zijn gelijke niet kent! Heel Sint-Petersburg werd uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De bezienswaardigheden hier verrassen zelfs de grootste globetrotter! Stap van het schip voor een facultatieve stadstour langs de voornaamste bezienswaardigheden van Sint-Petersburg, zoals het schitterende paleizen- en tuinencomplex van Peterhof (Petrodvorets), het zomerverblijf van de tsaren met zijn prachtige beeldentuinen met extravagante fonteinen, en de Hermitage, een van ’s werelds beste kunstmusea. Maar ook het Katharinapaleis met zijn verfijnde blauw witte gevel en verbluffende interieur wordt beslist een hoogtepunt van uw verblijf in Sint-Petersburg.

Dag 8 • Helsinki (Finland)

Helsinki, de ‘witte stad van het noorden’, is de hoofdstad van Finland en een internationale toegangspoort vol verrassingen. Het op vele vlakken unieke Helsinki is een brandpunt voor zaken, financiën, mode, geneeskunde, entertainment, media, cultuur en intellectuele gesprekken. De stad kan bogen op een indrukwekkend aanbod aan musea, galerieën en theaters. Helsinki verschilt op twee vlakken van andere grote historische steden: de fysieke aanwezigheid van de natuur en het uitzonderlijk duidelijke stratennet, een idee van de twee voornaamste ontwerpers van de stad, Johan Albrecht Ehrenström en Carl Ludvig Engel.

Dag 9 • Stockholm (Zweden)

Stockholm, de stad van de veertien eilanden is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa. Het werd gesticht op niet minder dan veertien eilanden waar het zoete water van het Mälarmeer overgaat in de brakke Baltische Zee. Er is hier geen tekort aan schone lucht en open ruimte. We krijgen de kans om van deze havenstad te genieten en over de Baltische Zee te varen. We kunnen genieten van een wandeling door de stad, waar brede boulevards met elegante gebouwen worden weerspiegeld in het diepblauwe water en rijen van beschilderde houten woonboten zachtjes langs de geplaveide waterkant dobberen. De oude binnenstad, Gamla Stan, is een district met dicht op elkaar gepakte geplaveide straten en smalle steegjes op een driehoekig eiland.

Dag 10 • Op zee

Vandaag hebben we een heerlijke dag op zee om te ontspannen en het schip te verkennen.

Dag 11 • Kopenhagen (Denemarken)

Kopenhagen, de laatste halte tijdens deze cruise, zal ons betoveren met haar vele legendes en poëtische verhalen. Kopenhagen is de meest bruisende hoofdstad van Scandinavië. In het kleine en gastvrije Kopenhagen bepalen mensen en niet auto’s het tempo. Dat blijkt ook uit de vele terrasjes en voetgangerszones. Culturele bezienswaardigheden, waaronder grote nationale musea, magische kunstgalerieën, een gezond aanbod uitvoerende kunstevenementen en een van Europa’s boeiendste filmculturen, maken van Kopenhagen een hoogtepunt tijdens uw cruisevakantie.

Dag 12 • Warnemunde - België

In de ochtend komen we aan in Warnemunde. Na het ontbijt ontschepen we en is het tijd voor de terugreis. Rond middernacht komen we aan in België en worden we terug thuis gebracht.

Opgelet: door omstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden

MSC Orchestra****

MSC Orchestra is het tweede schip in de ‘Musica-klasse’, met een perfecte mix van design, comfort en veiligheid. Luchtige open ruimtes en MSC Cruises’ typische Italiaanse stijl maken de MSC Orchestra tot een stijlvolle pionier voor toekomstige projecten en ontwerpen van cruiseschepen. Laat u aan boord van het luxueuze MSC Orchestra cruiseschip overbluffen door het ruime aanbod amusementsfaciliteiten. Ga joggen op een speciale baan, neem een verjongend Turks bad, dineer in het Chinese restaurant Shanghai, relax in de Savannah Bar met zijn exotische dierenprints of in de weelderige Purple Bar, of geniet van de Hollywood glamour in de chique Zaffiro Bar. 

UW KAJUITEN

 • Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Algemeen: airco, badkamer met douche, haardroger en toilet, interactieve tv, radio beschikbaar op de tv, telefoon, internetverbinding mits toeslag, minibar, kluisje
 • Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht
 • Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice
 • Kajuiten van het type AUREA: naast alle kenmerken van “Bella” en “Fantastica” scheept u met voorrang in, geniet u van gratis wellnessproducten – kan u dineren op het ogenblik van uw keuze in een gereserveerde zone in het restaurant en genieten van all-inclusive onbeperkt drankjes – kan u profiteren van een fantastisch spa-pakket, waaronder een spa welkomstcocktail, een massage naar keuze uit het spa-menu, een zonnebanksessie en onbeperkt gebruik van sauna en Turks stoombad gedurende de cruise (alleen beschikbaar voor volwassenen). 

 

 • Reisdocumenten: internationaal paspoort dat ten minste tot 6 maanden na afloop van de cruise geldig is.
 • Visum: om Sint-Petersburg te bezoeken is een visum noodzakelijk. Zonder Russisch visum komt u het land niet in. Wanneer u een uitstap boekt bij MSC Cruises is uw visum om Sint-Petersburg te bezoeken inclusief. U krijgt dan via MSC Cruises een groepsvisum waarmee u met een uitstap van boord kan. Het schip ligt 1 dag in Sint-Petersburg. Wanneer u geen excursie bij MSC Cruises boekt en Sint-Petersburg individueel wilt bezoeken dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om een visum aan te vragen voor aanvang van de cruise. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Russische ambassade in België.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • Transfers naar en terug van Warnemunde met een luxe *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 12e dag het ontbijt
 • Verblijf in een binnen- , buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd en kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen
 • Drankenpakket voor Bella en Fantastica (onbeperkte consumptie van alcoholische en niet-alcoholische dranken zoals wijn per glas - wit, rood, rosé en mousserende wijnen uit de “Allegrissimo Selectie”-, tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme dranken en een ruime keuze aan drankjes en cocktails in de bar en ijs om mee te nemen in hoorn of cup.) Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij naar http:// www.msccruises.nl/nl_nl/Speciale-Services/Allegrissimo-Pakketten.aspx