Amsterdam Lichtfestival

Amsterdam Lichtfestival

Komende winter zal Amsterdam u opnieuw welkom heten om te genieten van een dosis kerstpret tijdens het kerstshoppen. Maar bovenal zal u kunnen genieten van het lichtfestival, een uniek festival van licht en water dat de pracht van de stad in de schijnwerpers zet.

Dag 1 • België - Amsterdam

Voor de middag rijden we naar Amsterdam. We maken een wandeling doorheen het oude centrum langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Langs de walletjes, Chinatown, de Nieuwmarkt en oude straatjes wandelen we richting Damrak. Voor de liefhebbers is er nadien vrije tijd om te shoppen in en rond de beroemde Kalverstraat of om op eigen houtje een van de vele musea te bezoeken. De anderen wandelen verder onder leiding van onze gids. In de late namiddag, wanneer het al donker is geworden, schepen we in voor een boottocht op de Amsterdamse grachten in het teken van het lichtfestival. Met op de achtergrond het sprookjesachtige decor van de grachten, zal de stad stralen door de vele kunstwerken van licht. We varen door een stad die spectaculair in de spots wordt gezet en genieten van het ene kunstwerk na het andere. Nadien verlaten we het centrum en rijden naar ons hotel.

 

Dag 2 • Amsterdam - België

Deze voormiddag starten we onze wandeling aan het Museumplein. Het van Gogh- en het Rijksmuseum zijn de échte museumtoppers van Amsterdam en zijn een bezoek meer dan waard. We kunnen ook verder wandelen met onze gids naar het Leidse Plein, de Bloemenmarkt, de Munttoren, het Spui, het Begijnhof om te eindigen aan de Kalverstraat, de shoppingstraat bij uitstek. In de namiddag wandelen we door de Jordaan, ongetwijfeld de meest bezongen en geromantiseerde stadswijk van Amsterdam. We kunnen ook een bezoek brengen aan het Anne Frankhuis (te reserveren bij boeking), verder shoppen of gewoonweg genieten van de kerstsfeer in de stad. Nadien verlaten we Amsterdam en keren terug naar België.

GRAND HOTEL AMSTELVEEN****

Ligging: gelegen in een rustige & groene omgeving, dichtbij Amsterdam

Uitrusting: prima hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, fitnesscentrum, gratis wifi

Kamers: ruime kamers met badkamer met ligbad/douche, toilet en haardroger, flatscreen-tv met radio, kluisje, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem 2e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: boottocht in het teken van het lichtfestival
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België